Wonderfoon met muziek van toen

Wonderfoon met muziek van toen

Deze week (42) bracht Willem van der Pas, bestuurslid van Vincentiuserenigingv Vught, weer een vijftal Wonderfoons.
Marli van den Ende, hoofd gastvrijheid Vughterstede, nam ze dankbaar in ontvangst: ‘Super, daar maken we onze bewoners heel blij mee.’ Eerder dit jaar schonk Willem zeven Wonderfoons. Met de nieuwe erbij kan iedereen op de afdelingen verzorging en verpleging er gebruik van maken.

Willem bouwt oude telefoons, die vanaf 1965 op de markt kwamen, kosteloos om tot Wonderfoons. Met een draai aan de schijf kan je liedjes van toen beluisteren. ‘Ouderen herkennen deze oude telefoon. Ze pakken ze meteen goed vast’, vertelt Willem, terwijl hij demonstreert hoe zo’n telefoon op te pakken.

De Wonderfoon is een hulpmiddel om mensen muziek van vroeger te laten horen door middel van de oude vertrouwde telefoon. Zodra je met de draaischijf een willekeurig nummer draait, hoor je door de telefoonhoorn een lied. Het zijn liedjes tot en met de jaren 70. Elke Wonderfoon is voorzien van een computertje waarmee 60 liedjes te beluisteren zijn.

Vincentiusvereniging Vught maakt in coronatijd geld vrij voor het materiaal.

Inmiddels heeft Willem totaal vijftig Wonderfoons gemaakt; niet alleen voor Vughterstede, maar ook voor Visio De Vlasborch en Van Neynsel – Boswijk.

Vughterstede bedankt Willem van der Pas en Vincentiusvereniging Vught hartelijk voor dit mooie gebaar!