Tabletles

Tabletles

Maandelijks worden tabletlessen (ofwel tabletondersteuning) en tabletvragenuurtjes georganiseerd. De lessen zijn afwisselend in Woonzorgcentrum Theresia, Huize Elisabeth, De Rode Rik en de Molenhoek. Ze zijn bedoeld voor senioren in Vught die met hun tablet aan de slag willen of hiermee al enige ervaring hebben.

Ook worden er tabletvragenuurtjes georganiseerd waar senioren terecht kunnen met hun vragen over het werken met de tablet.


Een-op-een-les

Deelnemers krijgen een-op-een, in vier lessen van 45 minuten, uitleg over het werken met de tablet. Na afloop van de lessen kunt u e-mailen, informatie op internet opzoeken, Skypen en met een aantal handige app’s werken.

De ondersteuning wordt uitgevoerd door vrijwilligers van Vughterstede en Stichting Ouderen Samen. De coördinatie wordt uitgevoerd door beide stichtingen.

De kosten per vier lessen bedragen € 10,- per deelnemer, inclusief koffie/thee met een koekje.

De deelnemers worden ingedeeld in groepen en ontvangen les van 10.00 uur tot 10.45 uur of van 10.45 uur tot 11.30 uur (wijzigingen voorbehouden).


Evaluatie
Na afloop van de vier lessen wordt iedere deelnemer gevraagd een evaluatieformulier in te vullen. Hiermee peilen we het effect van de lessen bij de deelnemers: wat is geleerd, zijn vier lessen voldoende en hoe wordt het lesgeven gewaardeerd door de deelnemers? Na elke les wordt de les onderling geëvalueerd. Hoe is het lesgeven gegaan, welke problemen waren er of wat ging er juist heel goed?

Tabletvragenuur
Naast de tabletlessen vinden afwisselend tabletvragenuurtjes plaats in de vier genoemde locaties tussen 10.00 uur en 11.00 uur. Hierbij zijn twee vrijwilligers aanwezig. Tijdens dit uur kunnen deelnemers hun (korte) vragen over de tablet stellen. Voor elke deelnemer wordt 20 minuten uitgetrokken. Deelname is gratis. Aanmelden is niet nodig. Koffie/thee met een koekje wordt gratis aangeboden.

Aanmelden voor de tabletlessen
In weekblad Het Klaverblad en in onze woonzorgcentra wordt bekendgemaakt wanneer de Tabletcursussen starten. In het desbetreffende bericht wordt ook aangegeven hoe u zich kunt aanmelden.

I


Meer informatie
Voor meer informatie kunt u terecht bij:

  • Stichting Ouderen Samen, Maggy Mossou (telefoon: 06-24 61 65 50)
  • Vughterstede, Liesbeth van de Eijden of Carine van Ewijk (telefoon: 073 658 11 99)