Personenalarmering

Personenalarmering

Personenalarmering: een veilig gevoel!

Dankzij het gebruik van Personenalarmering van Vughterstede bent u verzekerd van hulp, zodra u op de alarmknop drukt. In geval van nood drukt u op de knop van het alarmeringstoestel of de hals- of polszender.
Een ongeluk zit in een klein hoekje. Iedereen heeft wel eens pech. Het is belangrijk dat u zich thuis veilig kunt voelen. Door het nemen van maatregelen om veiliger thuis te kunnen wonen, kunnen problemen, bijvoorbeeld na een ongelukje, beperkt blijven.


Hoe werkt alarmering?
Als u gebruik maakt van onze personenalarmering, ontvangt u van ons een hals- of polszender en een alarmeringstoestel. Hierop zit een knop. In geval van nood drukt u op de knop van de hals- of polszender of het alarmeringstoestel. Deze noodoproep komt terecht bij de meldcentrale. Vervolgens kunt u via het alarmeringstoestel rechtstreeks spreken met de verpleegkundige van de meldcentrale. Deze schakelt direct de hulp in die u nodig heeft.


Sociale alarmopvolging met uw eigen contactpersonen
Als u in uw directe omgeving minimaal twee contactpersonen heeft die snel op uw alarmoproep kunnen reageren, binnen 30 minuten bij u thuis kunnen zijn en uw huissleutel hebben, dan kunt u gebruik maken van de Sociale alarmopvolging.

Centrale meldkamer 24/7 uur bereikbaar
Voor welke vorm van personenalarmering u ook kiest: de meldcentrale is elke dag van de week, 24 uur per dag bereikbaar voor het afhandelen van noodoproepen en meldingen.

Plaatsing alarmeringsapparatuur
Nadat u zich heeft aangemeld, neemt een medewerker van M-Alert contact met u op voor plaatsing van de alarmeringsapparatuur en geeft u uitleg over de werking. Vughterstede zorgt ook voor de reparaties, het onderhoud (testen) en zo nodig vervanging van de apparatuur.

U betaalt een eigen bijdrage
Voor het gebruik en de huur van de alarmeringsvoorziening betaalt u een bijdrage per maand. Voor de aansluiting bent u eenmalig aansluitingskosten verschuldigd.
Medewerkers van het gemeentelijk loket Wegwijs + kunnen voor u nagaan of u in aanmerking komt voor een tegemoetkoming in de kosten.

Wie kan hiervan gebruik maken?
Als u in de gemeente Vught woont en u wilt veilig thuis wonen, en u heeft bijvoorbeeld kans op valgevaar, dan kunt u gebruik maken van de Sociale alarmopvolging met uw eigen contactpersonen.

Meer informatie en aanvragen

Voor meer informatie en aanvragen kunt u van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 uur en 17.00 uur en in het weekend tussen 9.30 uur en 12.30 uur contact opnemen met:

Receptie Huize Elisabeth:
Telefoon: (073) 658 3399
E-mail: receptiehe@vughterstede.nl

Receptie Woonzorgcentrum Theresia:
Telefoon: (073) 658 1199
e-mailadres: receptiewzct@vughterstede.nl

U kunt bijgaande aanvraagformulier alarmering Vughterstede uitprinten en invullen en sturen naar Vughterstede – Woonzorgcentrum Theresia t.a.v. de receptie, Molenrijnselaan 48, 5262 TN Vught.
Klik hier voor de begeleidende brief alarmering Vughterstede.