‘Goed in je vel’. Over geluk

‘Goed in je vel’. Over geluk

WETENSTIJD 31 juli 2019 Woonzorgcentrum Theresia

Lezing door Jan Jaap van Hoeckel

Goed in je vel. Over geluk

Zijn passie voor geluk is ontstaan vanuit zijn persoonlijke weg van een ongelukkig naar een gelukkig leven. Die weg was lang en niet erg gemakkelijk. De kernvraag die hij zichzelf voortdurend stelt is: hoe komt het toch dat wij ongelukkig worden op de automatische piloot en dat het zo ongelooflijk veel moeite kost om een gelukkig mens te zijn?

Iedereen wil gelukkig zijn, niemand uitgezonderd, maar voor de meeste mensen is het lastig en ingewikkeld om uit te vinden waar je moet beginnen. In zijn voordrachten, die hij regelmatig houdt voor grote en kleine gezelschappen, geeft hij zijn gasten inzicht in het wezen van geluk. Wat is het? Waar begint de weg naar geluk? Kan iedereen wel gelukkig worden? Wat moet je doen en wat moet je laten om het te bereiken?

Hij lardeert dat met veel voorbeelden uit het dagelijkse leven, zoals we die allemaal ervaren. Mensen die wel een duwtje in de rug kunnen gebruiken, krijgen concrete handvatten aangereikt waarmee ze aan de slag kunnen. Voor mensen die durven zeggen dat ze gelukkig zijn, zijn deze gesprekken een feest van herkenning.

De maaltijd bestaat uit tomaten-groentensoep, Chil con carne met rauwkost Julienne.

De lezing inclusief een kopje koffie/thee kost € 3,50; de lezing en maaltijd kosten samen € 7,50 inclusief een kopje koffie/thee. Alleen een maaltijd kost € 5,00.

Start diner: 17.30 uur
Start lezing: 19.00 uur ( tot circa 21.00 uur)

Aanmelden en betalen via ABZ, in DePetrus, Heuvel 2, Vught. T. 073-657 2000 of via info@abzvught.nl.

Geen vervoer? De Seniorenbus rijdt voor Wetenstijd. De prijs voor leden is € 0,50 en voor niet-leden € 1,00 per rit. Bel voor meer informatie de Seniorenbus: T. 073 – 711 31 91