Bezoek Inspectie Woonzorgcentrum Theresia

Bezoek Inspectie Woonzorgcentrum Theresia

De zorg verdient ook positieve aandacht en zeker de medewerkers die iedere dag met hart en ziel zich inzetten voor de kwetsbare ouderen. Een doelgroep die groter en meer divers is dan velen vermoeden.

Persoonsgerichte zorg
De zorg is allesbehalve een eenheidsworst en toch worden we op vele momenten wel zo gezien. Ieder mens is uniek, persoonsgerichte zorg is de norm. Dat wisten we al, maar doen we het dan ook echt zo. Doen we echt wat nodig is, wat wenselijk is?

Inspectie
Bij Vughterstede doen we dat echt. Althans, dat vinden onze cliënten, maar ook de Inspectie voor Gezondheidszorg & Jeugd.
We ervaren het als een opsteker dat de Inspectie na een bezoek op 2 april jongstleden aan onze locatie Woonzorgcentrum Theresia een zeer positief rapport heeft afgegeven. De persoonsgerichte zorg is echt gezien en ervaren door de Inspectie.
Persoonsgerichte zorg zit in veel kleine dingen. Aandacht geven aan het individu, voor iemand die even geen warm eten wil, maar zin heeft in een boterham. Even een stukje meelopen, niet over iemand praten maar mét iemand. De wensen en behoeften van bewoners kennen en daar naar handelen, maar ook zo veel mogelijk sturen en rekening houden met eigen regie.

Score
Op 9 van de 10 getoetste normen scoren we een hele dikke voldoende. Een bijzonder mooie waardering voor al het goede werk wat we iedere dag leveren, niet alleen als de Inspectie komt kijken!
Bent u benieuwd naar het gehele rapport?