GeheugenCafé

GeheugenCafé

Op woensdag 19 oktober 2022 vindt het GeheugenCafé plaats in Huize Elisabeth, St. Elisabethstraat 2 in Vught.
Aanvang: 19.30 uur. Inloop met koffie/thee vanaf 19.00 uur. Toegang is gratis.
Gastspreker dr. Frans Hoogeveen, ouderenpycholoog, vertelt over “De kracht van muziek bij dementie”.

Muziek is om van te genieten. Maar muziek is ook een drager van herinneringen en emoties. Muziek die verbonden is met fijne gebeurtenissen van vroeger is zelfs vele jaren later nog in staat die herinneringen en gevoelens op te roepen. Dit geldt voor alle mensen, dus ook voor mensen met dementie. Vooral de muziek uit de periode van hun latere jeugd en vroege volwassenheid geeft soms indrukwekkende effecten. Zij worden daar niet alleen blij van, maar functioneren op dat moment ook beter, al is dat maar voor korte tijd. Hoogeveen gaat met u in gesprek over de toepassingsmogelijkheden, en geeft u tips die u in de thuissituatie kunt gebruiken.

Aanmelding voor deze avond is verplicht en kan via het ticketsysteem van Huis73 met deze QR-code: 

U vult de benodigde gegevens in en ontvangt uw ticket per e-mail. Dit ticket kunt u laten zien op uw smartphone of uitgeprint meebrengen. Vraag eventueel hulp aan familie of bekenden als het u niet lukt om u aan te melden.

Tijdens deze avond is ook de Geheugenbibliotheek vertegenwoordigd met informatiemateriaal en boeken over dementie.

Heeft u vervoer nodig? Abonnees van de Seniorenbus Vught melden hun vervoersverzoek uiterlijk één week tevoren bij de Seniorenbus: Tel 073-711 3191. Dat kan op werkdagen tussen 9.00 en 13.00 uur. Zie: www.seniorenbusvught.nl
Geen abonnee van de Seniorenbus Vught en geen eigen vervoer? Maak gebruik van AutoMaatje. Bel uiterlijk 2 dagen van tevoren: 073-2068140 of mail automaatje@welzijnvught.nl. Zie: www.welzijnvught.nl/anwb-automaatje-deelnemers/

Het Geheugencafé is één van de activiteiten van het Dementienetwerk Vught en wordt georganiseerd door een werkgroep met vertegenwoordigers van Vughterstede, Huis73 Bibliotheek Vught, Ouderen Samen en ABZ. Het Geheugencafé Vught wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Vught.

Met vriendelijke groet,

De werkgroep GeheugenCafé Vught, Helvoirt, Cromvoirt:
Marianne van Boxtel, Henriëtte van Lamoen, Joske Jansen, Anneke van Wijmen