Geheugencafé 9 september 2020 open

Geheugencafé 9 september 2020 open

Op woensdag 9 september vindt het Geheugencafé Vught plaats in Woonzorgcentrum Theresia, Molenrijnselaan 48 in Vught.
Aanvang 19.30 uur. Inloop met koffie/thee vanaf 19.00 uur.

Thema
Gastspreekster Francien van de Ven vertelt deze avond over het thema: Hoe dan? Kijken naar mogelijkheden bij dementie.
In een zorgklimaat waarin gestreefd wordt om mensen met bijvoorbeeld Alzheimer of een andere vorm van dementie zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen, ontstaan grote uitdagingen voor familie en andere betrokkenen. Ook wanneer iemand met dementie uiteindelijk in een zorginstelling terechtkomt, wordt er veel gevraagd van de professionals die daar werken.

Over Francien van de Ven
Sinds 2011 is Francien werkzaam bij een zorgboerderij in Mariahout, Ouderenlandgoed Grootenhout, waar ongeveer 30 mensen met een vorm van dementie wonen.
In 2013 besloot Francien een opleiding tot referentiepersoon dementie te volgen en in 2015 mocht zij zich als gespreksleider tijdens dialoogbijeenkomsten verbinden aan het project ‘Vrijheid en veiligheid bij dementie’. Vooral dit laatste is heel waardevol, aangezien zij dit een heel goede manier vindt om mensen na te laten denken over hoe het anders kan in de zorg voor mensen met dementie.
Naar haar mening moeten we meer luisteren naar elkaar en proberen dingen, daar waar nodig, anders te doen. Ieder mens is uniek. Dit geldt ook zeker voor mensen met dementie; een standaardoplossing hoeft niet altijd te passen!
Francien is schrijfster van de boeken ‘Dementie in beeld’ en ‘Hoe dan?’.

Vooraf aanmelden – digitaal!
Vanwege de coronaomstandigheden zijn slechts 40 plaatsen beschikbaar, daarom is deelname alleen mogelijk na aanmelding per e-mail: geheugencafevught@gmail.com.
De toegang is gratis.

Dementienetwerk Vught
Het Geheugencafé Vught is één van de activiteiten van het Dementienetwerk Vught en wordt georganiseerd door een werkgroep met vertegenwoordigers van Vughterstede, Huis73 Bibliotheek Vught, Ouderen Samen en ABZ.
Het Geheugencafé Vught wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Vught.