Expositie Paul Deley Woonzorgcentrum Theresia

Expositie Paul Deley Woonzorgcentrum Theresia

Expositie Paul Deley
Het was voor kunstschilder Paul Deley letterlijk een kleine stap om bij Woonzorgcentrum Theresia binnen te stappen. Niet om er te gaan wonen, maar om samen met zijn vrouw, zijn prachtige collectie portretschilderijen in de gangen op te hangen. Sinds twee jaar woont hij samen met zijn vrouw met veel plezier in de nieuwbouw achter Theresia. Het tekenen en schilderen zat de 68-jarige kunstenaar al vroeg in het bloed.Deze collectie is tot zeker het einde van dit jaar te bewonderen.

Als kind trok hij altijd de Disney-figuurtjes in de Donald Duck na. ‘Als je dat heel veel doet, dan leer je het vanzelf’, vertelt Deley discreet. Alle technieken en kleurgebruik heeft hij zichzelf aangeleerd. Vanaf 1980 tekende hij met potlood portretten van bekende Nederlanders, zoals Corry Konings, Martine Bijl en Willem Ruis. Om dat te doen, kwam hij bij de BN’ers aan huis. Zodoende staat op een aantal tekeningen ook de handtekening van de BN’er. Ook André van Duin werd op deze manier vereeuwigd. Dit portret heeft zelfs nog 1,5 jaar in het museum Beeld en Geluid te Hilversum gehangen.

Vanaf 2004 nam Deley de kwast ter hand. Met acryl en olieverf schilderde hij in eerste instantie bloemen, om daarna toch weer over te gaan naar het maken van portretten. Het portret dat hij schilderde van musicalactrice Wieneke Remmers als Saskia van Uylenburgh (vrouw van Rembrandt van Rijn) heeft in museum Coda in Apeldoorn gehangen en is nu te bewonderen in Vught!

Bij interesse in zijn werk kunt u contact opnemen met Deley: info-portret-deley@home.nl. www.portret-delay@home.nl.

Expositie Anne van den Brink
Afgelopen maanden exposeerde kunstschilder Anne van den Brink haar prachtige, kleurrijke en gevarieerde schilderijen met als thema ‘Kennismaking’. Hiermee wilde zij kleur aan het leven geven in de kleurloze dagen in coronatijd waarin je geen mensen kon ontmoeten. ‘Gelukkig begint er weer ruimte te komen en op 1,5 meter kun je elkaar ook ontmoeten’, aldus Van den Brink. Zij gooide een aantal jaren geleden het roer in haar leven om. Van bestuurder in de zorg werd zij kunstenares. Ze nam rigoureuze stappen en ging onder meer vijf jaar lang schilderles volgen aan de @Academie Arendonk. Volgend jaar is haar expositie te zien in Huize Elisabeth. Anne van den Brink: a.vandenbrink@planet.nl

Vughterstede
Vughterstede biedt (amateur)kunstenaars, jong en oud, de gelegenheid om hun werken ten toon te stellen in de gangen van beide locaties. Mocht u denken, dat wil ik ook graag, neemt u dan contact op met coördinator Jozien Verkuylen, e-mail: j.verkuylen@vughterstede.nl

Kunstschilder Paul Deley houdt expositie in Woonzorgcentrum Theresia bij Vughterstede tot eind 2020.
Kunstschilder Paul Deley houdt expositie in Woonzorgcentrum Theresia bij Vughterstede tot eind 2020.
Kunstschilder Anne van den Brink exposeerde zomer 2020 in Woonzorgcentrum Theresia bij Vughterstede.
Kunstschilder Anne van den Brink exposeerde zomer 2020 in Woonzorgcentrum Theresia bij Vughterstede.