‘De geschiedenis van techniek’ bij Wetenstijd

‘De geschiedenis van de techniek’ bij Wetenstijd

WETENSTIJD 26 juni 2019 Woonzorgcentrum Theresia

Lezing door Gert van Duren.

De geschiedenis van de techniek

In deze tijd hebben we ons leven heel makkelijk gemaakt door ons te bedienen van veel technische apparaten. Denk je maar eens in dat je geen mobiele telefoon, stofzuiger, elektrisch licht, auto, stromend water en dergelijke zou hebben. Die luxe hebben we nog niet zo lang. Ooit is de techniek voor al die dingen uitgevonden, ontwikkeld en toegepast. Hoe is dat allemaal zo gekomen? Wanneer is wat uitgevonden? Waar komt de kennis vandaan die achter al die technische ontwikkelingen zit?

Zonder in details te gaan, wordt techniek vanaf de prehistorie via de industriële revolutie tot onze tijd in grote lijnen in de presentatie overgebracht.

Gert van Duren is techneut met interesse in geschiedenis.

De maaltijd bestaat uit gebonden tomatensoep en Belgische stoofschotel met Parijse worteltjes en aardappelpuree.

De lezing inclusief een kopje koffie/thee kost € 3,50; lezing en maaltijd kosten samen € 7,50 inclusief een kopje koffie/thee. Alleen een maaltijd kost €5,00.

Aanmelden? U kunt zich aanmelden via ABZ: T. 073-6572000 of info@abzvught.nl

Geen vervoer? De Seniorenbus rijdt voor Wetenstijd. De prijs voor leden is € 0,50 en voor niet-leden € 1,00 per rit. Er zijn nog plaatsen beschikbaar. Bel voor meer informatie de Seniorenbus: T. 073-711 31 91

Iedereen is van harte welkom!