Dag van de Mantelzorg

Dag van de mantelzorg

Vandaag, 10 november 2020, is het de nationale Dag van de Mantelzorg. De dag waarop extra aandacht wordt gevraagd voor mantelzorgers.
‘Het is niet vanzelfsprekend en toch doe je het, de zorg voor een naaste. Het geeft voldoening, maar het kost ook tijd en energie. Soms leidt het ook tot verdriet. Want het proces van ouder worden gaat niet zonder slag of stoot. We willen alle mantelzorgers bedanken voor hun goede en bijzondere zorg’, aldus Peggy van der Koelen, bestuurder Vughterstede. Als blijk van waardering en dank is gezorgd voor een mooie attentie voor de mantelzorgers van de bewoners van Vughterstede.

Mantelzorgpluim
In de gemeente Vught konden dit jaar mantelzorgers, maar ook zorgvragers, de Mantelzorgpluim aanvragen. Vanmiddag stapten de bezorgers van deze pluim, het Mantelzorgteam Vught, op de fiets. Zij gingen op deze speciale dag op pad om bij circa 100 mantelzorgers de Mantelzorgpluim persoonlijk af te geven. Vanaf het gemeentehuis vertrokken zij met veel enthousiasme en met volle tassen om deze mooie taak uit te voeren. Van de partij waren mantelzorgconsulenten van WegWijs+: Lilian van de Meerendonk, Nina Melis, Betty van Opstal en Ilse van Dinteren, Yvonne Kolmans van Welzijn Vught, Marianne van Boxtel, ondersteuner mantelzorg Vughterstede en Saskia Heijboer, wethouder WMO, zorg, welzijn en gezondheid.
#hartvoorgoedezorg www.vughterstede.nl

Helvoirt
Vanaf januari 2021 gaat Helvoirt deel uitmaken van de gemeente Vught. Jaarlijks worden de mantelzorgers in Helvoirt op de Dag van de Mantelzorg in het zonnetje gezet. Dit jaar zorgde Contourdetwern voor goodiebags. Om de mantelzorgers van Helvoirt alvast een warm welkom te heten bij Vught droeg ook het Mantelzorgteam Vught een steentje bij. De goodiebag werd extra gevuld met een zakje met onder meer een brief van wethouder Saskia Heijboer aan alle mantelzorgers in Helvoirt, een kaart met ‘Welkom bij Vught’, informatie over de mantelzorgondersteuning in Vught en een tegoedbon voor vier Vughtenaartjes. Ook was er informatie van Welzijn Vught, Vivent en Vught voor elkaar. Vughterstede zorgde voor flyers over mantelzorgondersteuning en de lotgenotengroepen van Vughterstede en een mooie pen.