Vernieuwde huiskamer voor bewoners Huize Elisabeth

Vernieuwde huiskamer voor bewoners Huize Elisabeth

Vernieuwde huiskamer voor bewoners Huize Elisabeth

De bewoners van Huize Elisabeth namen onlangs weer hun intrek in de geheel vernieuwde huiskamer. Na een verbouwing van twee maanden, met vertraging door het coronavirus, kunnen zij weer gezellig samen hun maaltijd nuttigen, koffie drinken, televisie kijken en allerlei andere activiteiten doen. Het is een fijne ontmoetingsplaats voor bewoners die wat extra ondersteuning nodig hebben.

In de huiskamer verblijven circa acht tot twaalf bewoners. Zij kunnen hier alle dagen van de week, inclusief het weekend, terecht tussen 08:30 tot 13:30 uur en 15:00 tot 19:00 uur.

Persoonlijke aandacht
Het team van de huiskamer biedt bewoners veiligheid, ondersteuning bij de dagstructuur en een zinvolle dagbesteding. Er wordt daarbij intensief samengewerkt met de zorg, medewerkers ondersteuning, medewerkers welzijn en de vrijwilligers.

‘Wat voorop staat, is dat we het gevoel van welzijn van de bewoners bevorderen. Dit doen wij met persoonlijke aandacht en oog voor de specifieke wensen en zorgvragen van elke bewoner. Als de bewoners een fijne en gezellige dag hebben gehad, dan zijn wij ook blij’, aldus de medewerkers van de huiskamer.

Vaardigheden behouden
De activiteiten worden afgestemd op de behoeften en wensen van de individuele bewoner, maar ook op die van de groep. ‘Alles mag en niets hoeft’, waarbij de bewoners worden gestimuleerd om hun vaardigheden te behouden. De motivatie hiervoor is om de kwaliteit van leven en het welzijn van de bewoners te behouden en waar mogelijk te verhogen.

Gevarieerde activiteiten
De activiteiten die worden georganiseerd zijn zeer gevarieerd, zoals muziek maken via trommelen, liedjes zingen met de Diva, sjoelen, dammen, knutselen, geheugenspellen, vragen uit de Oude Doos, bloemschikken, mozaïeken, bezoek ontvangen van een zorgpony en honden.
Daarnaast kunnen de bewoners ook deelnemen aan de algemene activiteiten die in het huis worden georganiseerd, zoals de bingo, het aspergemenu, filmavonden en optredens van leuke bands. Ook bewegen is een belangrijk onderdeel van de zorg; er wordt intensief gegymd. Uiteraard naar behoefte van de individuele bewoner.