Opening huiskamers Huize Elisabeth

Opening huiskamers Huize Elisabeth

De verzorgingsafdelingen van Huize Elisabeth zijn verrijkt met drie nieuwe gezellige huiskamers
Wethouder Toine van de Ven, bestuurder Peggy van der Koelen en de voorzitter van de locatieraad Saskia Heijboer knipten ieder bij een kamer het lint door, waarmee de kamers officieel in gebruik werden genomen. Toine van de Ven wenste iedereen een warm welkom en vele fijne momenten met elkaar, ook met familieleden, in de mooi ingerichte huiskamer van verzorgingsafdeling Muyserick. De verwachtingen van Peggy van der Koelen zijn hooggespannen. “Er is veel aan voorafgegaan, mensen moesten verhuizen, moeilijke gesprekken zijn gevoerd, maar het resultaat mag er zijn. Ik hoop dat we een fijne woonomgeving tot stand hebben gebracht, maar ook een fijne werkomgeving voor de collega’s.” Zij nam de huiskamer van afdeling Craijenstein voor haar rekening. Saskia Heijboer hanteerde de schaar bij de huiskamer van de afdeling Bleyenburg. “Met elkaar en voor elkaar is er aan de inrichting gewerkt, zodat we met elkaar gezellige momenten kunnen hebben; een praatje en een kopje koffie.”

Nieuwe ontmoetingsplaatsen
Een flink aantal bewoners, contactpersonen en medewerkers waren aanwezig en konden als eersten de nieuwe ontmoetingsplaatsen bekijken. Uiteraard ontbraken een toost, koffie en iets lekkers niet bij dit samenzijn. Locatiemanager zorg Martijn van den Berk, manager vastgoed & beheer Johan Schoonus en de bestuurder hadden voor de teams van de drie afdelingen toepasselijke cadeaus en voor iedere bewoner een mooie roos.

Met deze verbouwing richten we ons op de toekomst
De nieuwe huiskamers, met een groot (dak-)terras, zijn centrale plaatsen van ontmoeting waar bewoners en hun naasten samenkomen voor gezelligheid en een fijne dagbesteding. Zij kunnen vanuit hun appartement of studio naar de ruime huis- en eetkamer gaan om samen koffie te drinken, televisie te kijken of mee te doen aan een gezelschapsspel. Met deze verbouwing richten we ons op de toekomst. Voor bewoners betekent het meer wooncomfort en welbevinden. Samen werken we aan een nieuwe toekomst voor de zorg. Zorg die past voor de cliënt, zijn naaste en de zorgprofessional. We gaan samen vooruit. Dat doen we ook door de huidige verbouwing van het restaurant tot een gastvrije ontmoetingsplek voor bewoners (intramuraal en seniorenwoningen), bezoekers (uit de wijk) én medewerkers en vrijwilligers. Een plek voor een kopje koffie, maar ook voor het nuttigen van een maaltijd en een breed aanbod van activiteiten.

#hartvoorgoedezorg #samenvooruit
Huiskamer Muyserick (2e etage)
Eetkamer Muyserick
Huiskamer Craijenstein (1e etage)
Eetkamer Craijenstein
Huiskamer Bleyenburg (begane grond)
Eetkamer Bleyenburg