Nationale Voorlees High Tea

Nationale Voorlees High Tea


Vrijdagmiddag 2 oktober 2020 werden bewoners van Vughterstede en andere belangstellenden getrakteerd op de ‘Voorlees High Tea’. Deze vond plaats in Huize Elisabeth en Woonzorgcentrum Theresia.

Nationale Ouderendag
Deze eerste vrijdag van oktober staat jaarlijks in het teken van de Nationale Ouderendag.
Sinds acht jaar wordt op die dag de Nationale Voorleeslunch georganiseerd. Bekende en onbekende Nederlanders lezen dan voor aan ouderen in zorginstellingen, bibliotheken en buurthuizen. Dit jaar was het verhaal ook telefonisch te beluisteren via de Zilverlijn van het Nationale Ouderenfonds en via televisie door Kees van Kooten (Omroep Max/NPO1).

Voorleesverhaal
Dit jaar schreef Kees van Kooten het voorleesverhaal. De titel ‘Een rooie brandweerauto’ verwijst naar de grootste wens van een klein jongetje in het verhaal.

Vertier
In Woonzorgcentrum Theresia las Joop Beekman (vrijwilliger) uit Vught het verhaal voor. In Huize Elisabeth las Carine Brouns (medewerker welzijn Vughterstede) het verhaal voor.
Na afloop van het verhaal speelde Toin van Krabben op accordeon aanstekelijke meezingliedjes, zoals Het reuzenrad van Marianne Weber en De klok van Arnemuiden.
Pianist Leo Willemen liet de gasten meedeinen op licht klassieke muzikale klanken en luisterliedjes.
Tijdens al het vertier genoten de aanwezigen van de High Tea met koffie/thee en een drankje.

Organisatie en sponsoren
Bibliotheek Vught/Huis 73 organiseerde deze activiteit in samenwerking met Vughterstede.
Bibliotheek Vught: Harriët van Lamoen/ medewerker bibliotheek, Elske Helmich/communityl librarian, Elly van Hoof/vestigingscoördinator Vught, Boxtel, Sint Michielsgestel en Berlicum. Vughterstede: Jozien Verkuylen/welzijnsmakelaar en Carine Brouns/medewerker welzijn.
Sponoren van de lekkernijen zijn: patisserie De Rouw, La Boulangerie Goossens en brasserie Carharina van Maurick.

Hartelijk dank
Vughterstede dankt allen van harte die aan de realisering van deze middag hebben meegewerkt, voor en achter de schermen.