Bruidsmodeshow bij Vughterstede

Bruidsmodeshow bij Vughterstede

Wat een spektakel. Een heuse bruidsmodeshow in Woonzorgcentrum Theresia, Vughterstede! Uitgedost in prachtige bruidskledij flaneerden bewoners, vrijwilligers en medewerkers over de ‘catwalk’. Bloemenmeisjes Marwa (9 jaar) en Safae (5 jaar) strooiden de rozenblaadjes. Niet alleen voor de toeschouwers, maar ook voor de ‘modellen’ was het een waar feest.

Zestien ‘trouwkoppels’ deden mee aan de show. ‘’Een week van tevoren werd het toch wel spannend voor de gematchte koppels. De meesten kenden elkaar niet. Daarom werden zij, voordat het hele gebeuren zou plaatsvinden, aan elkaar voorgesteld,” aldus de organisatoren en presentatoren Liesbeth van Eijden en Marie-Louise Oerlemans.

De bruiden en bruidegoms waren tot in detail gekleed. Sommigen hadden hun eigen prachtige bruidsjurk of trouwpak van zolder gehaald, anderen stalen de show in geleende kledij en bijbehorende attributen en corsages. “Rieky van den Wittenboer was er, op vrijwillige basis, druk mee geweest. Zij maakte de kleding op maat, combineerde kleding, hoedjes, corsages en bruidsboeketten. Samen maakten we de bloemenboog. Kapster Els zorgde, ook vrijwillig, ervoor dat iedereen er goed gekapt opstond,” aldus een trotse Marie-Louise.

Presentator Liesbeth vertelde tijdens de show een korte anekdote over elk bruid en bruidegom. Zo schitterde medewerkster Mascha in haar nog vrij nieuwe trouwjurk: zij stapte een paar weken geleden in het huwelijksbootje. Tijdens de show vormde zij met een collega een tijdelijk koppel. Haar kersverse echtgenoot was zo galant geweest om zijn trouwpak uit te lenen. Rieky liep ook mee en droeg een poffer op het hoofd. De poffer die de echtgenote van een bewoner droeg bij het huwelijk.

Gezien de uitdossing waren de bruidskoppels er klaar voor om ‘ja, ik wil’ te zeggen. De cruciale vraag van de ambtenaar van de burgerlijke stand werd niet gesteld, maar de sfeer was er niet minder om. Die werd nog extra luister bijgezet door gedichten van Toon Hermans, lekkere versnaperingen en natuurlijk een glaasje bubbels. Het einde van de show ontaardde in een uitgelaten slotdans met alle paartjes op de catwalk.

In de voorbereidingen, tijdens de show en achter de coulissen vond een bijzonder fijne samenwerking plaats tussen bewoners, vrijwilligers, familie en personeel. We danken iedereen die heeft meegeholpen aan dit geweldig geluksmoment voor onze bewoners. We kijken terug op een fantastische dag. Meer foto’s zien? Kijk op www.vughterstede.nl en volg onze socials.❤️

#vughterstede #bruidsmodeshow #hartvoorgoedleven #vught