GeheugenCafé

Op woensdag 22 mei 2024 bij
DePetrus, Heuvel 4, Vught
Inloop met koffie/thee vanaf 19.00 uur  
Aanvang 19.30 uur

Thema: ‘Ik ben verdwaald in mijn eigen leven
Door: Jos Cuijten

In deze lezing krijgt u heel praktisch en eenvoudig uitleg over wat er gebeurt in het brein van mensen met dementie. Door dit inzicht gaat u snappen wat wij mensen met ‘gezonde’ hersenen te doen hebben. Namelijk zorgen dat de omgeving van mensen met dementie zo stressvrij mogelijk gemaakt wordt. Alles doorspekt met voorbeelden.

Jos Cuijten, ooit gestart als verpleegkundige, is sinds 30 jaar dementiedeskundige.
Zij heeft jarenlang geobserveerd in zorginstellingen in huiskamers waar mensen met dementie wonen. Door deze observaties kwam zij erachter hoe probleemgedrag ontstaat bij mensen met dementie. Hoe wij mensen met gezonde hersenen ook ons best doen… er komt geen verbinding tot stand met mensen met dementie. Het is zo belangrijk dat deze mensen in een gunstige, stressvrije omgeving kunnen zijn. De lezing ‘Ik ben verdwaald in mijn eigen leven’ geeft hier veel handvatten voor zodat het contact met iemand met dementie makkelijker verloopt.
We zullen onze automatismen moeten loslaten. Het vraagt ‘out of the box’ denken. Door in te zien wat wij te doen hebben, wordt het contact verrassend eenvoudig. En kunnen wij veel leren van mensen met dementie zoals onthaasten en…. in het nu leven…..

De toegang is gratis.

Aanmelding voor deze avond is verplicht.

Scan de QR code of klik op aanmelden

U komt dan op de website van Huis73, vult daar de benodigde gegevens in en u ontvangt uw ticket in uw mailbox.
Als dit te ingewikkeld is, stuur dan een mail naar: geheugencafevught@gmail.com en u ontvangt een bevestiging.

Tijdens deze avond is ook de Geheugenbibliotheek vertegenwoordigd met informatiemateriaal en boeken over dementie.
Het Geheugencafé is één van de activiteiten van het Dementienetwerk Vught en wordt georganiseerd door een werkgroep met vertegenwoordigers van Vughterstede, Huis73 Bibliotheek Vught, Ouderen Samen en ABZ.
Het Geheugencafé Vught wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Vught.

Vervoer
AutoMaatje
Schrijf u in als deelnemer van AutoMaatje om een rit te boeken. Bel uiterlijk 2 dagen van tevoren op maandag t/m donderdag tussen 9:00 en 12:30 uur: 073 303 5860 of mail automaatjevught@gmail.com

#vughterstede #hartvoorgoedleven #gastvrijheid #vught #geheugencafé #dementie #geriatrie #ouderenzorg