Buurtverbinders bij Vughterstede in Vught

Buurtverbinders bij Vughterstede in Vught!

Wat zijn ze toch allemaal aan het doen bij Elisabeth en Theresia? Er gebeurt al zo ontzettend veel!
Klopt, maar we willen graag dat het zo levendig en bruisend blijft. Daarom gaan we aan het einde van 2024 buurtverbinders verwelkomen.

Wat zijn buurtverbinders?
Buurtverbinders zijn mensen die bij Vughterstede komen wonen in een van de seniorenwoningen. Ze gaan zich inzetten om Elisabeth en Theresia nog levendiger te maken. Dat doen de buurtverbinders op basis van hun talenten en hun motivatie. Ze zorgen voor meer contact tussen generaties en daarmee voor de sociale verbinding in hun leefomgeving. Denk aan een kopje koffie drinken, samen een ommetje maken, een spelletje spelen, een dansavond organiseren, samen boodschappen doen of een boekenclub organiseren.

Wie gaat ons daarbij helpen?
Vughterstede gaat dit samen met de organisatie Butterfly Effect doen. Op dinsdag 25 juni 2024 hebben Peggy van der Koelen en Stijn van Kreij de aftrap gegeven voor een langdurige samenwerking.

Waarom gaan we dit doen?
Ouderen hebben behoefte aan saamhorigheid, gezelligheid en betrokkenheid, of ze nu zelfstandig thuis wonen, in een seniorenwoning of een verpleeghuis. Maar we weten ook dat de professionele zorg schaars is. Dus hoe zorgen we er samen voor dat we weer meer voor elkaar gaan zorgen, naar elkaar gaan omkijken? Vughterstede wil dit extra stimuleren door de inzet van buurtverbinders.

Meer weten?
Op de website www.butterflyeffect.nl is veel te lezen en te zien over andere gemeenschappen waar al buurtverbinders wonen. Op www.butterflyeffect.nl/gemeenschap/elisabeth en www.butterflyeffect.nl/gemeenschap/theresia staat alle informatie over buurtverbinders bij Vughterstede.