We gaan voor aandacht en minder papier

We gaan voor aandacht en minder papier

Het goede leven van onze cliënten staat bij ons voorop. Hier willen we onze tijd aan besteden. Daarom zoeken we naar mogelijkheden om de administratieve lasten voor zorgmedewerkers en u zoveel mogelijk te beperken. In dat kader stappen we af van de schriftelijke zorgovereenkomst die we in het verleden verplicht stelden. Hiervoor in de plaats zijn we gaan werken met een welkomstbrief waarin we verwijzen naar onze algemene voorwaarden.

Wanneer cliënten gebruik gaan maken van wijkverpleging, langdurige zorg en zorg in natura door Vughterstede, ontvangen zij voortaan een welkomstbrief waarin dit wordt bevestigd. In de brief verwijzen wij naar de algemene voorwaarden op onze website. Er is dus geen schriftelijke handtekening meer nodig. Dit bespaart de cliënten, onze zorgmedewerkers en administratie veel tijd.

Zorgverzekeraars en zorgkantoren stellen een handtekening onder een zorgovereenkomst niet verplicht. Landelijke organisaties als ActiZ, VGN, Zorgthuisnl, V&VN, BPSW, ZN en VWS onderschrijven dat deze aanpak passend kan zijn.

Zorg- en Woonbemiddeling Vughterstede: “In het kader van de administratieve lastenverlichting zetten we hiermee een stap in de goede richting. Bij vughterstede zijn we er in ieder geval heel tevreden over!”

Op de websites van Vilans en Mijzo vind je meer informatie.

#vughterstede #hartvoorgoedleven #gastvrijheid #vught