‘t Geheugencafé

‘t Geheugencafé in Huize Elisabeth

Vughtse ondersteuning bij dementie
door WegWijs+ en casemanager Dementie

Op woensdag 4 maart vindt het Geheugencafé Vught plaats in Huize Elisabeth, St. Elisabethstraat 2 in Vught.
Aanvang 19.30 u. Inloop met koffie/thee vanaf 19.00 u.
Deze editie van het Geheugencafé Vught staat volledig in het teken van welke mogelijkheden er in Vught zijn voor mensen met dementie, hun mantelzorgers, vrienden en bekenden. Een bijzonder element aan het begin van deze avond is de presentatie van de Geheugenwijzer die speciaal voor Vught is gemaakt.

Voor mensen die te maken krijgen met geheugenproblemen valt het vaak niet mee om antwoord te krijgen op de vele vragen die er op hen afkomen. Waar kan ik terecht? Wie kan me helpen? Wat staat me te wachten? Allemaal zeer begrijpelijke vragen. Op deze en andere vragen wordt ingegaan tijdens deze avond. De informatie zal gegeven worden door medewerkers van Wegwijs+ en Casemanagers Dementie.

Een bijzonder element aan het begin van deze avond is de presentatie van de Geheugenwijzer die speciaal voor Vught is gemaakt. In deze fraai en handzaam uitgevoerde Geheugenwijzer is veel praktische informatie opgenomen ter ondersteuning van mensen met dementie en hun omgeving. Wethouder Saskia Heijboer zal de eerste exemplaren uitreiken.

Tijdens deze avond zal ook aandacht worden besteed aan de mogelijkheden van de Geheugenbibliotheek die in DePetrus is gevestigd.

De toegang is gratis. Omdat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is wel graag aanmelden via geheugencafevught@gmail.com óf telefonisch bij ABZ: 073 6572000.

Het Geheugencafé Vught is één van de activiteiten van het Dementie Netwerk Vught en wordt georganiseerd door een werkgroep met vertegenwoordigers van Vughterstede, Babel Bibliotheek Vught, Ouderen Samen en ABZ.

Het Geheugencafé Vught wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Vught.

Seniorenbus
Mensen die vervoerd willen worden melden dat uiterlijk op 27 februari bij de Seniorenbus. Tel 073-7113191 of per e-mail seniorenbusvught@gmail.com