Hartverwarmende berichten

Lees hier actueel nieuws en hartverwarmende berichten

Hartverwarmende berichten


Gelukkig kunnen we zeggen dat we bij Vughterstede op beide locaties geen besmettingen hebben.
We zijn heel blij dat de bewoners gevaccineerd zijn, zo ook onze medewerkers.
Dat geeft meer vrijheid. Zo mogen we weer bezoekers ontvangen, mogen onze bewoners weer gezellig in het restaurant samen genieten van hun warme maaltijd en zijn gasten weer welkom voor de activiteiten.
Uiteraard houden we ons wel aan de regels, zoals afstand houden.

Op 1 juli 2021 hielden we op beide locaties indrukwekkende bijeenkomsten en stonden we samen met onze bewoners stil bij wat iedereen overkwam tijdens de coronaperiode. Lees hieronder meer. Zie Facebook Vughterstede voor meer foto’s.

We zijn heel dankbaar en blij met de hart onder de riem, de lichtpuntjes en de vele blijken van waardering die onze bewoners en medewerkers mochten ontvangen in deze coronatijd.
Deze hartverwarmende waarderingen worden op deze pagina vermeld.

Ook vindt u op deze pagina onze nieuwsberichten. Hiermee houden we u op de hoogte over de ontwikkelingen.
Ook vermelden we graag leuke, mooie of hartverwarmende dingen die we meemaken. Kijk daarvoor ook eens op Instagram en Facebook van Vughterstede.Brabants Dagblad – Peggy van der Koelen
15 januari 2021

Peggy van der Koelen aan het woord in het Brabants Dagblad, 15 januari 2021: ‘Inmiddels lijkt ook in de zorgcentra Huize Elisabeth en woonzorgcentrum Theresia de rust enigszins terug te keren.’ Door Miranda van Houtum.


Terug- en vooruitblik met Peggy van der Koelen
2 januari 2021

Op zaterdag 2 januari 2021 was Peggy van der Koelen, bestuurder Vughterstede, te beluisteren bij Blikveld, NOVO3: ‘Roer ging bewust om bij Vughterstede na eerste coronagolf.’


Interview met Peggy van der Koelen
19 december 2020

Op 19 december 2020 was Peggy van der Koelen, bestuurder Vughterstede, live te beluisteren bij NOVO 3: ‘Gelukkig neemt het aantal besmettingen bij Vughterstede nu af.’


Oproep: houd je aan de coronaregels
19 december 2020

Te veel mensen boeten op dit moment door het coronavirus op allerlei manieren in aan kwaliteit van leven. Vandaag, 19 december 2020, in het Brabants Dagblad een oproep van het zorgpersoneel van diverse zorgorganisaties in de regio Noordoost-Brabant: onderschat het coronavirus niet en houd je aan de maatregelen. Voor alle ouders, opa’s en oma’s en voor jezelf.

Lees hier het artikel over hoe het gaat met Vughterstede in deze coronatijd. Weekblad Het Klaverblad stelde in haar editie van 15 april 2020 de vragen en Peggy van der Koelen gaf de antwoorden.


Interview met Peggy van der Koelen
2 mei 2020

Zaterdag 2 mei 2020 was Peggy van der Koelen, bestuurder Vughterstede, te beluisteren bij het lokale radioprogramma Blikveld van NOVO 3.


Hoe gaat het met Vughterstede
15 april 2020

Lees hier het artikel over hoe het gaat met Vughterstede in deze coronatijd. Weekblad Het Klaverblad stelde in haar editie van 15 april 2020 de vragen en Peggy van der Koelen gaf de antwoorden.


Vughterstede in het nieuws
14 maart 2020 tot en met 2 mei 2020

Vughterstede in de lokale media


Bedankje
Team Welzijn Mariënhof en team ‘t Trefpunt Theresia maakten mooie bedankkaarten met gedichten en reepjes chocolade voor familie, vrijwilligers en collega’s voor al hun fantastische zorg en hulp.


Kerst op verpleegafdeling Theresia

Ook op de verpleegafdeling Mariënhof/Theresia was de tafel feestelijk versierd voor het kerstdiner. Team Welzijn maakte kerststerren met verlichting voor extra kerstsfeer.


Kerststukjes

Mooie kerststukken voor de bewoners van de verpleegafdelingen en voor elke bewoner van de verzorging en de seniorenwoningen een mooi kerststukje. Voor de kerst, maar ook omdat activiteiten niet door kunnen gaan.


Kerstboxen van het Ouderenfonds

Het Ouderenfonds bracht op 11 december 2020 kerstboxen om uit te delen aan ouderen in Vught.

Namens 150 ouderen in Vught en omgeving heel veel dank voor de verrassende pakketten!
Onze vrijwilligers hebben met veel plezier de pakketten aangeboden en de ontvangst was fantastisch en vaak ook emotioneel.
Echt een hart onder de riem!

Hopelijk is volgend jaar een diner bij van der Valk weer mogelijk, want elkaar ontmoeten is ook zo waardevol.


Kerstpakketten van de RIKI stichting

De RIKI stichting schonk mooie kerstpakketten voor de huiskamers van de verpleegafdelingen, bewoners van de verzorgingsafdelingen en de seniorenwoningen.


VGZ

Coöperatie VGZ bedankt alle COVID-zorgverleners voor hun onvoorwaardelijke inzet met versgebakken energierepen.


Bloemetje

Omroep Brabant Radio stuurde een mooi bos bloemen. Bestemd voor alle medewerkers in ze zorg. Voor al het werk dat deze toppers doen.


Blijk van waardering voor onze vrijwilligers

In oktober 2020 werden onze vrijwilligers verrast met een blijk van waardering voor hun inzet en geduld. Een aantal vrijwilligers zijn alweer aan de slag. Degenen voor wie dat niet geldt, zijn we zeker niet vergeten. Samen blijven we zoeken naar nieuwe mogelijkheden en kansen. Voor onze cliënten en voor elkaar.
Ook al zijn we nog niet terug naar ‘normaal, we komen hier samen doorheen.


Wonderfoons voor onze bewoners

Maandag 12 oktober 2020 bracht Willem van der Pas, bestuurslid van Vincentiuserenigingv Vught, weer een vijftal Wonderfoons.
Marli van den Ende, hoofd gastvrijheid Vughterstede, nam ze dankbaar in ontvangst.
Eerder dit jaar schonk Willem zeven Wonderfoons. Met de nieuwe erbij kan iedereen op de afdelingen verzorging en verpleging er gebruik van maken.
De Wonderfoon is een hulpmiddel om mensen muziek van vroeger te laten horen door middel van de oude vertrouwde telefoon. Zodra je met de draaischijf een willekeurig nummer draait, hoor je door de telefoonhoorn een lied. Het zijn liedjes tot en met de jaren 70. Elke Wonderfoon is voorzien van een computertje waarmee 60 liedjes te beluisteren zijn.
Vincentiusvereniging Vught maakt in coronatijd geld vrij voor het materiaal.Yvonne Lawalata

Op 20 september 2020 genoten bewoners van Vughterstede van de prachtige zang van Yvonne Lawalata. Dorien Habraken ( van de Dorini’s Boxtel) zorgde voor het geluid. Yvonne en Dorien zongen deze middag pook samen nog een lied.


Heerlijk genieten

Bewoners van Vughterstede genoten onlangs weer heerlijk van muzikale optredens in de binnentuinen. Op donderdag 2 juli 2020 en op dinsdag 7 juli 2020 zongen respectievelijk Niels van Kollenburg en het Zangduo Ad en ik gezellige Nederlands- en Engelstalige liederen.
Dank Rikistichting


Bereikbaarheid

3e magazine ‘Hart onder de riem’ is uit!

Deze week (23) hebben bewoners en andere cliënten van Vughterstede alweer het derde magazine ‘Hart onder de riem’ (mei/juni 2020) ontvangen. Een prachtig magazine vol met onder andere verhalen, waaronder de geschiedenis van Huize Elisabeth met oude foto’s, wetenswaardigheden, een woordje van een van de voorgangers huisvieringen en communievieringen, puzzels, beweegtips en positieve spreuken.
Een lezer kwam onlangs trots een ingekleurde mandela uit het magazine laten zien. Dat maakt ons dan weer trots en blij; dat we op deze manier de mensen een lichtpuntje kunnen bezorgen.

Dank Rikistichting


Lions Club Vught

Zaterdag 30 mei 2020 bracht de Lions Club Vught tassen vol met doosjes bonbons voor alle bewoners van Vughterstede. De bonbons zijn met veel dank ontvangen door de bewoners.


Theresiadag

Vandaag, 27 mei, werden bewoners en medewerkers vanwege Theresiadag verrast met een heerlijk gebakje.


Gefeliciteerd!

Op 23 mei 2020 genoten bewoners en medewerkers van Vughterstede van een fantastisch muzikaal optreden door Stanley Hazes, Julian Stuiver en Luna Steevens. Met name bewoner de heer Merks genoot extra omdat dit zijn verjaardagscadeau van zijn familie was. De middag werd dan ook geopend met een felicitatie en het lied ‘Lang zal hij leven’. Ook het verzorgend personeel werd in het zonnetje gezet met het lied ‘Trots op jou’.


‘Samen aan de slag’

Dinsdag 19 mei 2020 hadden Ben van Kuppenveld (slagwerk) en het zangduo Ger en Annelies Vanderwall zich verenigd en de aanwezigen vermaakt met hun plezierige optreden. Zij brachten Evergreens en liedjes van de jaren 50 en 60. Ben van Kuppenveld is docent slagwerk. Hij geeft met veel enthousiasme les aan de slagwerkgroep ‘Samen aan de slag’, bestaande uit bewoners van Vughterstede. In deze coronatijd ligt dat helaas stil. Zijn leerlingen zaten deze middag op de ‘eerste rij’, Zo konden zij elkaar toch even ontmoeten, uiteraard op de gepaste afstand, en genieten van het optreden.
Dank Rikistichting


Speciaal voor jou!

12 mei is de Dag van de Zorg.
De dag waarop alle medewerkers in de zorg extra in het zonnetje worden gezet. Om zo de enorme waardering te laten blijken voor het belangrijke werk dat zij doen. Ook Vughterstede laat deze dag niet ongemerkt voorbijgaan. Het jaarlijkse feest kon vandaag helaas niet doorgaan vanwege het coronavirus. Daarom ontvingen vandaag alle mede-werkers van Vughterstede een smakelijk cadeautje en een hartelijke blijk van waardering in hun brievenbus.
Peggy van der Koelen, Raad van Bestuur: ‘Dank je wel voor jouw inzet, voor jouw zorg voor anderen. Dank je wel voor jouw hart voor Vughterstede!’


Toen ik nog een jungske was

7 en 8 mei 2020 bracht troubadour Jan van der Heijden onze bewoners een hoop gezelligheid met zijn in Brabants dialect gezongen liedjes. Zijn repertoire bevat ook eigengemaakte liedjes.
Dank Rikistichting


Hartjes voor bewoners

Rieky van den Wittenboer en Rian Bollen verrasten bewoners met prachtige zelfgemaakte geurige hartjes. In de gehaakte hartjes zit lavendel en in de andere pepermunt. De geuren komen vrij als de hartjes even gewreven of gekneusd worden. De hartjes komen uit een goed hart. Rieky en Rian willen hiermee de bewoners een hart onder de riem steken, omdat ze geen familie mogen ontvangen.


Welgemeende dank

Een welgemeend woord van dank van bewoners aan het bestuur en de vrijwilligers voor de thema-bijeenkomsten (die door het coronavirus nu niet mogelijk zijn), de paasactie, het bulletin ‘Een hart onder de riem’ en de uitermate vriendelijke bezorgers van Tafeltje-Dekje.


Maarten de Gans vol passie

Zaterdag 2 mei 2020 zorgde zanger Maarten de Gans voor een gezellige muzikale middag voor onze bewoners. Zij waardeerden de Nederlandstalige liedjes die hij vol passie ten gehore bracht.
Dank Rikistichting


Lieve tekeningen voor de zorg

Bij de ingang van Huize Elisabeth zijn de binnengekomen lieve tekeningen en wensen voor het verzorgend personeel opgehangen. #Daslief


Bloemetjes van de Rikistichting

De Rikistichting verblijdde 23 april jl. alle bewoners met een vaasje met vrolijk gekleurde bloemen, als hart onder de riem in deze moeilijke tijd.


Hoe gaat het met Vughterstede

Lees hier het artikel over hoe het gaat met Vughterstede in deze coronatijd. Weekblad Het Klaverblad stelde in haar editie van 15 april 2020 de vragen en Peggy van der Koelen gaf de antwoorden.

Vughterstede in de lokale media


Beste medewerkers van de zorg

Onze zorg heeft onderstaande hartverwarmende lieve brief ontvangen.

Beste medewerkers van de zorg,
Wat zijn wij blij met jullie inzet en vooral de afgelopen periode. De toewijding hebben we altijd al gezien en gevoeld. Ook toen onze opa en oma op Elisabeth woonden. Vandaar hebben wij van hout uitklapbare bartafels gemaakt en geveild voor het goede doel. Ons goede doel zijn de mensen op de verpleegafdeling van Elisabeth. We willen de mensen graag opfleuren met een plantje, Daarom vragen we aan jullie om de vrolijke plantjes te verdelen onder de bewoners. Zoals gezegd hebben jullie ook onze opa en oma (Hasje en Mien v.d. W.) opgevrolijkt.
Hou jullie taai in deze nare tijden!

Samen komen we door deze crisis heen!
Bram en Melanie, Ine, Daan, Esmee, Romy en Sem.’


Marie Christien zingt

Bewoners van Woonzorgcentrum Theresia en de seniorenwoningen genoten 14 april jl. van het optreden van zangeres Marie Christien Verstraten, in de binnentuin en de straatkant van het complex. Deze optredens zijn geschonken door Stichting Miles of Pleasure. Luister hier naar het optreden van Christien.


Paaseitjes en narcissen

Op Paaszaterdag bezorgde de Rotary Vught lekkere paaseitjes en twee vaders met hun kinderen brachten potjes vrolijke narcissen die waren geschonken door bewoners van het nieuwbouwcomplex voormalige huishoudschool.


Paaseitjes van de Jumbo

Zaterdag 11 april verblijde Jumbo Moleneindplein de bewoners van Woonzorgcentrum Theresia met zakjes lekkere paaseitjes.


Fijne paasdagen

Medewerkers van het restaurant maakten voor de bewoners paaspresentjes met lekkere paaseitjes. Fijne paasdagen toegewenst!


Goody bags met verrassing

Sligro Eindhoven bracht dozen met paaseitjes voor de medewerkers van de Huishoudelijke Thuiszorg. Collega’s zorgden voor een goody bag met daaraan een bedankkaartje: ‘Voor jou. Je bent een kanjer. Dank je wel voor je inzet’. In de bag: de paaseitjes, maar ook zaadjes van Vergeet-me-nietjes, geschonken door Boerenbond Vught, handgel, het magazine ‘Een hart onder de riem’ en een emmertje ‘Geluk’ van de Rikistichting. Geweldig toch!


Super bedankt!

Ook de Raad van Toezicht bedankt met een lekkernij alle medewerkers voor hun geweldige inzet: ‘Super bedankt! Jullie Raad van Toezicht’.


Genietmomentje

Gemeente Vught – MT Vught bezorgde voor onze medewerkers Huize Elisabeth op 8 april 2020 heerlijke paasbroden. Deze lekkernij was bedoeld ‘voor een genietmomentje’, zoals op het kaartje was te lezen.


Magazine zorgt voor afleiding

Om onze cliënten een beetje afleiding te bezorgen, hebben onze medewerkers welzijn het leuke magazine ‘Een hart onder de riem‘ samengesteld. 800 cliënten ontvingen het boekje, dat vol staat met puzzels, quizvragen, spelletjes, verhalen, kleurplaten en beweegtips. Voel u vrij om het boekje hier te downloaden. Maar dat is niet zonder risico: bewoner Frans Elissen reageert dat hij dankzij de magazine ‘helemaal op de Sudoku-tour’ is gegaan.

Informatie over digitale liturgie- vieringen parochie Heilige Edith Stein


Lekker snacken

Op 26 maart bezorgde Snackbar Jimmy’s maar liefst 200 heerlijke kroketten.


Steunbetuigingen van jong en oud

Kinderen maken in grote getale tekeningen, verhalen en knutselwerken voor de ouderen. “Er zijn al veel leuke reacties gekomen vanuit verschillende hoeken en bewoners zijn oprecht blij en dankbaar!”, zegt hoofd Gastvrijheid Marli van den Ende. Ook locatiemanager van Huize Elisabeth Martijn van den Berk zegt veel steunbetuigingen te krijgen. “Mensen zijn vol lof over hoe een en ander in deze tijden wordt opgepakt. Ik krijg spontane telefoontjes van mensen die materiaal en hun diensten beschikbaar willen stellen om ons door deze tijd heen te slepen.”


Genieten van een aubade

Op 24 en 25 maart 2020 zong troubadour Robert Verhoeven in de met zon overgoten tuinen van Vughterstede voor onze bewoners een breed scala aan bekendeliedjes. Liedjes zoals Brandend zand, Ons Dorp, When I was a little boy, Oh Champs Elysees, Hee gaode mee en On the top of the hill passeerden de revue tijdens zijn 2 uur durende optredens. Heerlijke muziek om mee te zingen en op te bewegen. Een lichtpuntje in deze moeilijke tijd waarin onze bewoners geen bezoek mogen ontvangen.

Kijk en luister mee:


Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt. Kijk hier dus geregeld op voor nieuwe hartverwarmende lichtpuntjes!


Herdenkingsdag
Tijdens twee indrukwekkende bijeenkomsten op 1 juli 2021 stonden we samen met onze bewoners stil bij wat iedereen overkwam tijdens de coronaperiode.
In de vorm van verhalen, dans en muziek voelden iedereen zich met elkaar verbonden door de herinneringen aan een emotionele en intensieve tijd. Als herdenking aan alle dierbaren die ontvallen zijn, worden in de tuinen van Vughterstede vlierbomen geplant.
De vlier staat symbool voor kracht en een nieuw begin.

Dank aan iedereen die deze bijeenkomsten tot een onvergetelijk gebeuren hebben gemaakt: bewoners, medewerkers, vrijwilligers, mantelzorgers en familie.
Speciaal dank aan bewoners de heer P. van de Broek, de heer Elissen en mevrouw A. van de Wouw, medewerkers Kim van Baardwijk, Marli van den Ende en Just Hebly en bestuur Peggy van der Koelen voor het delen van hun verhalen.
Lees hier het verhaal namens de organisatie.
Lees hier het gedicht van Kim van Baardwijk.

Organisatie was in handen van Carine Brouns en Liesbeth van Eijden.

Dank ook aan Avulo TV Vught, André Deleu en Daphne van de Wiel, voor het maken van een opname van deze speciale herdenking. Vanaf zondag 4 juli 2021 te zien via Ziggo kanaal 37, KPN 1303. En is te bekijken via https://youtu.be/EdRTpPIpPtQ.

De sfeervolle muzikale omlijsting werd verzorgd door Classic meets Pop. Wedstrijddansers Femke en Tim trokken de aandacht door hun passionele dansuitvoeringen.


Grote schoonmaak

Dinsdag 11 mei 2021 werd er flink geschrobd, geveegd en onkruid gewied in de binnentuin van afdeling Mariënhof /Woonzorgcentrum Theresia.

Familie, vrijwilligers, bewoners en medewerkers staken de handen uit de mouwen om de tuin weer lente-klaar te maken.

Laat de zon nu maar komen en de bloemen bloeien. Dan kunnen we met zijn allen weer genieten van de prachtige tuin.


Bewoners helpen mee verven

Samen aan de slag met de bewoners van verpleegafdeling Huize Elisabeth. Bewoners helpen mee met verven om de muren van de relaxruimte te voorzien van mooie kleuren. Bent u ook benieuwd naar het resultaat?
Houd dan deze pagina en Instagram in de gaten.


Eerste vaccinatie

Op 5 februari 2021 is gestart met het vaccineren van onze bewoners. Op de foto wordt onder grote belangstelling van onze zorgmedewerkers de eerste vaccinatie toegediend bij een bewoonster.
Een groot deel van onze medewerkers heeft al een oproep gekregen. Zij worden via de GGD gevaccineerd. Op weg naar meer vrijheid, blijheid en bewegingsruimte!


Samen Thuis bij Blikveld

Zaterdag 6 februari 2021 was Christel Abrahams-Corstiaans, coördinator van Samen Thuis met Vughterstede, te gast bij Blikveld van NOVO3.

Samen Thuis biedt ondersteunende diensten aan ouderen thuis. De diensten zijn gericht op allerlei praktische zaken in en rondom het huis, begeleid vervoer, persoonlijke aandacht en verzorging. Deze dienstverlening is bedoeld voor thuiswonende ouderen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken; lichamelijk of sociaal gezien.

Zeker in deze coronatijd waarin door de maatregelen de eenzaamheid een (nog) grotere rol speelt bij veel ouderen, kan deze dienst een lichtpuntje zijn in hun dagelijkse leven. Niet alleen ouderen in de gemeente Vught, maar ook ouderen uit de omgeving, zoals Boxtel, liempde, gemonde, Esch, Sint-Michielsgestel en Haaren kunnen deze dienst inschakelen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Christel Abraham. Telefoon: 06 36553440.
E-mail: c.abrahams@vughterstede.nl.


Twintigduizendtaarten

Vandaag, 18 januari 2021, nam Marli van den Ende, hoofd Gastvrijheid Vughterstede, prachtige en heerlijke taarten in ontvangst van organisatie https://twintigduizendtaartenvoordezorg.nl/ Met deze taarten, gemaakt door top patisserieën, worden alle zorgmedewerkers in het zonnetje gezet als waardering en respect voor hun geweldige werk dat zij verrichten.

Hartelijk dank twintigduizendtaartenvoordezorg en sponsoren voor deze fantastische actie.
#hartvoorgoedezorg


Vaccinatie

We zijn op week 1 gestart met het uitnodigen van de eerste groep medewerkers die in aanmerking komt voor de coronavaccinatie. Veel medewerkers hebben zich hiervoor al aangemeld. Natuurlijk hopen we dat de bewoners ook snel in aanmerking komen voor de vaccinatie. Op dit moment weten we nog niet wanneer dat exact is. Voor meer informatie over de vaccinatie verwijzen we u graag naar de volgende website: www.coronavaccinatie.nl


Speciaal dank

Speciaal dank aan al die hardwerkende collega’s op de (voormalige) cohortafdelingen!


Gelegenheidsschoonmaakteam

Een gelegenheidsschoonmaakteam is bij elkaar geroepen. Collega’s van diverse (niet-zorg)afdelingen maakten op 31 december 2020 en 6 januari 2021 afdelingen die uit cohort waren schoon. Martijn en Angela namen hiervoor het initiatief. Veel dank!


Kerst op verpleegafdeling Elisabeth

Op de verpleegafdeling Huize Elisabeth namen bewoners plaats aan een prachtig versierde tafel in kerstsfeer. Buiten brandden de vele kerstlichtjes in hartvorm, de kerstboom en vlaggenmast als eerbetoon aan alle bewoners/cliënten en alle collega’s die fantastische zorg verlenen in deze moeilijke coronatijd.


Lichtpuntjes

Lichtpuntjes. een groot hart van kerstlampjes voor alle bewoners en cliënten en collega’s die met elkaar en voor elkaar fantastische zorg verlenen in deze moeilijke coronatijd.

Ook heel veel versierde glazen potjes met lampjes, gemaakt door de leerlingen van basisschool De Springplank.


Koek en snoep van de HEMA

Op 22 december 2020 ontvingen Jolanda en Marlene van restaurant ‘t Engeltje bakken vol met koek en snoep van de HEMA. Bedankt!


Kaarten voor onze bewoners

Er wordt hard gewerkt om onze bewoners te verrassen met een kerstkaart. Attente studenten van het Koning Willem 1 college stuurden een dikke stapel kaarten. Ook collega’s van onder meer Team Welzijn zijn flink aan het schrijven.


Organisatie: ‘Hartverwarmend’

‘Bij ‘Hartverwarmend’ werken tal van inwoners en organisaties in Vught samen om te bedenken en te doen wat er wel en niet kan in coronatijd. Wat kan wel? Oog hebben voor elkaar! Dit kan ook digitaal.
Zoals videobellen met Whatsapp en Telebakkie: telefonisch koffie-uurtje. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marianne van Boxtel. Stuur een e-mail: m.vanboxtel@vughterstede.nl of neem telefonisch contact op: 06 400 880 24.


Jubilarissen vrijwilligers in het zonnetje gezet

Onze coördinatoren vrijwilligerswerk Vughterstede gingen op 8 en 12 december 2020 op pad om de jubilarissen thuis aan de deur te verrassen met een mooi boeket bloemen en een cadeaubon. Ook werd er voor ze gezongen en maakte confetti het extra feestelijk.


Kerstbrood van KLS/Van den Berg

KLS/Van den Berg schonk op 14 december 2020 heerlijke kerstbroden voor alle bewoners en medewerkers van Vughterstede. Dit bedrijf verzorgt bij Vughterstede de BHV-trainingen.


Pepernotencake

Op 4 december ging Piet op pad om nog meer bewoners te verrassen met de heerlijke pepernotencake en het gedicht van Sinterklaas.


Pepernotencake

Op 3 december 2020 kregen bewoners (verzorging en seniorenwoningen) van Vughterstede een lekkere pepernotencake met een gedicht. Piet maakte er al dansend en zingend een mooi feestje van. Ook op de verpleegafdelingen wordt het sinterklaasfeest gezellig gevierd.


Pietenmutsjes

Rieky van den Wittenboer zorgde voor deze leuke pietenmutsjes als versiering van de broodmaaltijd voor de bewoners Theresia. Bedankt!


Verrassing van de Sint

Vandaag verraste Sinterklaas alle medewerkers van Vughterstede met een lekkernij van de bakkerij! Bedankt Sint!


Cadeaukaart voor medewerkers

In oktober 2020 verraste de personeelsvereniging van Vughterstede haar medewerkers met een mooi cadeau!


Voorlees High Tea

Vrijdagmiddag 2 oktober 2020 werden bewoners en andere belangstellenden getrakteerd op de ‘Voorlees High Tea’.

Het verhaal ‘Een rooie brandweerauto’ van Kees van Kooten werd voorgelezen door vrijwilliger Joop Beekman (Wzc Theresia) en door Carine Brouns ( medewerker welzijn Vughterstede).

Accordionist Toin van Krabben en pianist Leo Willemen zorgden voor de muzikale noot.

De High Tea werd gesponsord door Patisserie De Rouw, Boulangerie Goossens en brasserie Catharina van Maurick.
De organisatie was in handen van Bibliotheek Vught/Huis 73 en Vughterstede.

Deze Nationale Voorleeslunch wordt sinds acht jaar georganiseerd op de Nationale Ouderen dag. Deze vindt jaarlijks plaats op de eerste vrijdag van oktober.


Knutselmateriaal

Ikea Nederland schonk vier dozen met knutselmateriaal. Onze bewoners gaan er iets moois van maken!


Hollandse Nieuwe

Bewoners van Vughterstede genoten van de heerlijke nieuwe haring, geschonken door Vishandel Molenaar &Zoon.


Chinees buffet

Woensdag 10 juni 2020 werden bewoners van de verpleegzorg verrast met een overheerlijk Chinees buffet.
Dank Rikistichting


Vrijwilligers KLM:
Superheld – Trots op jou!

Weer een lieve attentie. Nu van de vrijwilligers van het KLM-personeel. Voor al onze superhelden, lekkere stroopkoekjes.


Zorgheld bedankt!

Bavaria steekt de zorgmedewerkers ook een hart onder de riem: ‘Zorgheld bedankt! Bedankt voor je geweldige inzet in deze bizarre tijden. Wij vinden jou een echte held. Geniet vanavond thuis van een welverdiend biertje (0%). Een diepe buiging namens Bavaria’.
Van Bavaria ontvingen we naast naast flyers met deze hart onder de riem, ook blikjes bier (0%) en eerder al handalcohol.


We missen jou

Eind mei 2020 ontvingen alle vrijwilligers van Vughterstede een mooie kaart met een zakje zonnebloempitten om wat vrolijkheid in huis te brengen en om de vrijwilligers op afstand in het zonnetje te zetten. Hopelijk mogen zij weer snel aan de slag. Onze vrijwilligers zijn van onschatbare waarde.


Duo New Life

In het weekend van 16 en 17 mei 2020 trad Duo New Life op in de binnentuinen van Vughterstede. Bewoners genoten met volle teugen van de Nederlandstalige herkenbare liedjes. Speciaal voor het verzorgend personeel werd het lied ‘Ik hou van jou’ gezongen, als blijk van waardering voor de uitermate goede zorgen die zij geven aan cliënten in deze moeilijke tijd.
Dank Rikistichting


Moederdag

Op Moederdag, 10 mei 2020, genoten alle bewoners en medewerkers van een heerlijk gebakje.


Oranjebitter

Op 5 mei 2020 werden alle bewoners getrakteerd op een glaasje oranjebitter en een lekker taartje. Frits van den Wittenboer zorgde buiten gezellig voor wat amusement.


Praatplaatsen bij Vughterstede

Op onze locaties kunnen bewoners achter glas via de telefoon met hun naaste(n) spreken. Binnen voor het raam staat een tafeltje met daarop de telefoon en een stoel voor de bewoner. Buiten kan de naaste met zijn eigen telefoon contact opnemen. Het belcontact wordt geregeld door de zorg. De contactpersonen zijn hierover geïnformeerd.


Team Berghuize

Verzorgingsafdeling Berghuize ontving de volgende lieve attentie van een dochter van een bewoonster.


Tafeltje-Dekje dagelijks bezorgd

Omdat onze vrijwilligers vanwege de coronamaatregelen Tafeltje-Dekje niet mogen bezorgen, is die taak tijdelijk overgenomen door collega’s van diverse afdelingen. Dagelijks zorgen zij ervoor dat de cliënten toch hun warme maaltijd krijgen. #hartvoorgoedezorg


Mama Mia

De bekende zanger Danny Everett zorgde 23 april voor een wervelend optreden voor de bewoners van Vughterstede. Ook het personeel kwam tussendoor even meegenieten. Twee jarige bewoners werden toepasselijk toegezongen.

De aanwezigen maakten een primeur mee. Danny zong zijn nieuwe single ‘Mama Mia’ voor de eerste keer live voor publiek. Een lied voor alle moeders als hart onder de riem in deze coronatijd.

De middag werd afgesloten met een speciaal verzoeknummer van mevrouw Dinnie de Laat: ‘De zon gaat weer schijnen’. Op 14 april trad Danny Everett ook op. Avulo maakte daar een opname van.
Dank Rikistichting


All aroud music

Op zondag 19 april 2020 werd in de zonovergoten binnentuin van Woonzorgcentrum Theresia en de seniorenwoningen door de bewoners meegezongen (ook vanaf het balkon), geswingd en gedanst. Een rolstoel of een rollator bleek daarbij geen belemmering te zijn. Het zangduo van All around music, bestaande uit Theo Spanjers (gitaar en zang) en Karel de Jong (klarinet, saxofoon en zang) lieten de aanwezigen voor even alles vergeten. Zij genoten zichtbaar van de swingende jaren 60 en 70 muziek, zoals When I’am 64, Green, green gras of hope en So in love with you, maar ook van het mooi lied Als de zon schijnt van André  van Duin. ‘Omdat we alles zingen, kunnen we iedereen vermaken’, aldus De Jong. En zo is het maar net.
Dank Rikistichting


Edouard

Op 21 april 2020 genoten bewoners van Huize Elisabeth van de Franse chansons gezongen door Edouard. Avulo maakte er een opname van.
Dank Rikistichting


In de bloemetjes gezet

Op Paaszaterdag zette de bekende rapper en televisiepersoonlijkheid Ali B alle bewoners van onze seniorenwoningen in de bloemetjes. Met deze actie wilde Ali B de aandacht vestigen op de eenzaamheid onder ouderen in deze coronatijd en de bloemensector steunen.


100e verjaardag mevrouw Coerts

Op 8 april 2020 vierde bewoonster mevrouw Mia Coerts haar 100e verjaardag. Binnen, achter de glazen deur van het restaurant van Huize Elisabeth, kon ze op veilige afstand beleven wat buiten voor haar was georganiseerd. Ze werd gefeliciteerd door haar aanwezige dochters en via skype werd ze gefeliciteerd door haar zoon, dochter en kleinkind die in het buitenland verblijven. Peggy van der Koelen, bestuurder Vughterstede, overhandigde haar een mooie bos bloemen. Ook verzorgenden waren gekomen om mevrouw Coerts te feliciteren. ‘Ik heb ook een felicitatie gehad van de koning en koningin’, vertelt de trotse 100-jarige.

Zangeres Eva van der Donk was aanwezig om op te treden en natuurlijk werden de 100-jarige en haar eveneens jarige dochter Marlies toegezongen met een luid ‘Lang zullen ze leven’.

Mevrouw Coerts was ‘s morgens al door haar verzorgende IG/Evv’er Mandy Obsteter verrast met een persoonlijk cadeau: een beeldje van de Heilige Antonius. Het beeldje dat nu op haar kastje staat heeft geen hoofd meer maar mocht niet weg. Hopelijk krijgt ook dit nieuwe exemplaar een mooi plaatsje in haar appartement.
De familie was ontroerd en dankbaar en bedankte Mandy voor de organisatie en iedereen die erbij betrokken was: ‘Het helpt ons door deze moeilijke tijd heen’.

100 verjaardagskaarten
Mevrouw Coerts heeft inmiddels een honderdtal felicitatiekaarten ontvangen voor haar 100e verjaardag. Hoe mooi is dat!

Op 5 mei 2020 bereikte ons het droevige bericht dat mevrouw Coerts is overleden. We wensen de familie veel sterkte toe.


Stoute schoenen

Maike Timmermans, zorgassistente afdeling Berghuize, besloot haar stoute schoenen aan te trekken. Ze wilde haar steentje bijdragen om deze periode voor de bewoners wat dragelijker te maken en nam contact op met Van Stekelenburg Bloemen & Planten, Bruna Vught en Jumbo Vught. Het resultaat: een plantje voor alle bewoners en de huiskamers en paastakken en paaskleden waarmee alles nu in paassfeer is aangekleed. En met knutselspullen gaat ze vandaag aan de slag.


Draaiorgel met aapjes

Jofri Broekhoven vermaakte op 7 april en 20 april 2020 in de tuinen van Vughterstede de bewoners door het maken van vrolijke muziek op zijn draaiorgel. AvuloTV maakte hier een opname van. Dank Rikistichting


Heel veel dank aan alle zorgmedewerkers, artsen, ondersteunende diensten en alle anderen voor hun enorme inzet, de flexibiliteit, de saamhorigheid en de steun aan elkaar in deze bizarre tijd vol met onzekerheden en spanningen. Ondanks dat bewaren zij de rust en dat straalt af op onze bewoners.

Ook dank ik iedereen die zijn of haar waardering voor en steun aan onze medewerkers en bewoners laat blijken, op welke manier dan ook. Voorbeelden hiervan staan op deze pagina.
Dit voelt goed!

Peggy van der Koelen, bestuurder

Dank voor extra maaltijden

Cliënten en medewerkers van De Vlasborch stuurden een mooie bos tulpen als dank voor de bezorging van extra maaltijden omdat zij nu niet in hun eigen restaurant kunnen eten.


Viooltjes als opsteker

Vanuit Hongkong kwam een telefoontje van mevrouw Ballering, die aankondigde dat haar in Vught wonende zoon viooltjes komt brengen. De plantjes zijn inderdaad bezorgd. Mede dankzij de viooltjes staan we er weer vrolijk gekleurd bij.

#Daslief

Een moeilijke tijd. Sombere dag. Dan vind je in de brievenbus (met vrolijke kleuren) ‘Hart onder de riem’. Prachtig verzorgd. Gevarieerde inhoud. Hartelijk dank! Ik wens u allen van de redactie alle goeds en geluk voor 2021.
Dit lieve bericht ontvingen we van een bewoonster van de seniorenwoningen.

Een bezoeker van Huize Elisabeth liet vol trots een ingekleurde mandela uit het Magazine aan de redactie zien. Trots

Ik wil de redactie van het blad “Hart onder de riem” een groot compliment maken voor de vorm en de inhoud. Heel mooi en interessant.
Harry Verhees, bewoner seniorenwoning

Aan de medewerkers van restaurant ‘t Engeltje, Hartelijk dank voor de leuke paasattentie. Ik wens jullie allemaal ook fijne en mooie paasdagen toe. Ik heb heel veel respect voor jullie; wat jullie voor iedereen doen. Wij moeten ons er gewoon bij neerleggen. Deze corona gaat ook weer voorbij. We zitten met zijn allen in ‘t zelfde schuitje. Maar, kop op mensen, eens komt het toch weer goed. Ik ben heel blij met mijn balkon, dan kan ik toch fijn van de zon genieten. Allemaal een dikke knuffel van Riet Goedmakers. Tot ziens. Wanneer? wanneer?wanneer?


Goedemiddag lieve zorg-mensen,
Even een berichtje uit een van de quarantaine appartementen.
Alles is stil geworden om ons heen, geen koffie of praatje met “buren” of familie en zorgen dat je ver van de bewoonde wereld verwijderd blijft.
Daarom is het juist zo fijn om van  jullie zo’n warm meeleven te ondervinden:
Dat we zo’n mooi magazine in de bus kregen met waardevolle artikelen.
Het is geweldig, dat iedere dag weer, onze maaltijd wordt bezorgd.
Wij informatie krijgen over het reilen en zeilen in en rond Vughterstede.
Ook de Emmertjes Geluk, die eigenlijk voor jullie bestemd waren…….
Heel veel dank voor alle goeds, en zorgen jullie ook voor jezelf, ieder met ook  een  eigen achterban !
Hartelijke groet, Miek Gallé.

Knuffel van Tyme (2 jaar)

Trots op jullie, wat u allemaal doet. Ben trots op de verpleging. Van Rob en Esma.

We willen u in deze moeilijke tijd een hart onder de riem steken! Liefs, Vivienne Vermeer.

Beste medewerkers van de zorg
Wat zijn wij blij met jullie inzet en vooral de afgelopen periode. De toewijding hebben we altijd al gezien en gevoeld. Ook toen onze opa en oma op Elisabeth woonden. Vandaar hebben wij van hout uitklapbare bartafels gemaakt en geveild voor het goede doel. Ons goede doel zijn de mensen op de verpleegafdeling van Elisabeth. We willen de mensen graag opfleuren met een plantje, Daarom vragen we aan jullie om de vrolijke plantjes te verdelen onder de bewoners. Zoals gezegd hebben jullie ook onze opa en oma (Hasje en Mien v.d. W. opgevrolijkt.
Hou jullie taai in deze nare tijden! Samen komen we door deze crisis heen!
Bram en Melanie van Berkel, Ine, Daan, Esmee, Romy en Sem.

Van onschatbare waarde! Mandy echt waar en nogmaals… zooo bedankt. Je bent geweldig en dat kan niet genoeg gezegd…Je helpt ons door de moeilijke tijd… Zorg goed voor jezelf.’
Marlies Coerts

Dank je wel voor het maken van de foto’s en film. Fijn dat je dat wilde doen. Marlies Coerts.

Mevr. van den Eijnde, bewoonster aanleunwoning, belde om te bedanken voor het ontvangen blad “Hart onder de riem”. Ze vond dit heel erg attent.

Bedankjes van Tafeltje-Dekje gebruikers:
Als gewone dingen niet meer gewoon zijn, besef je hoe bijzonder die gewone dingen zijn. Warme groet, namens team vrijwilligers en team woonstichting.
“Het was weer lekker vandaag. Dank voor de goede zorgen”.
“Het eten was lekker en gisteren ook! Bedankt!”
“Met veel dank voor het lekkere eten en de zorg ervoor”.
“Dank aan de keuken en alle bezorgers! Ik geniet ervan en hoop dat jullie het vol kunnen houden. Miek”.

Lieve mensen, Wat een geweldig idee jullie magazine ‘Een hart onder de riem’. We hebben er niet alleen een groot aantal uren o.a. lees-. puzzel- en  kleurplezier aan overgehouden, maar ik ben door jullie initiatief ook helemaal op de Sudoku-tour gegaan. Dit initiatief draagt er absoluut aan bij om het leven wat draaglijker te maken in deze barre tijden. Bedankt dan ook namens Ada en Frans Elissen

Dank je wel voor alle goede zorgen voor mijn moeder en alle andere bewoners. Heel veel sterkte en zorg ook goed voor elkaar! Met vriendelijke groet, Marian Oosting

Wat fijn dat jullie dit zo regelen! Heel waardevol voor mijn moeder en voor ons als kinderen. We bellen vaak dat helpt al. Groeten, Jolanda van der Sande

Hartelijk dank voor de up date, erg attent! Fijn dat er zo goed gezorgd wordt voor de bewoners! Ik werk zelf in JBZ en weet hoe moeilijk het is om de juiste beslissingen te nemen voor iedereen. Maar mensen zijn begripvol in deze situatie. Vriendelijke groet, Monique Visser

Hartelijk dank voor de uitstekende communicatie!
Hartelijke groet, Thierry van Hövell 

We hebben er alle begrip voor en zijn jullie heel dankbaar dat jullie al vroegtijdig de maatregelen hebben getroffen om de bewoners te beschermen tegen de virusdruk. We gingen er al van uit dat de maatregelen voorlopig van kracht blijven, zeker voor deze groep en zolang de infectiedruk blijft bestaan. Ja, het is voor iedereen moeilijk maar gelukkig doen jullie er alles aan om de bewoners toch de nodige afleiding te bezorgen. Jullie zijn beperkt in de mogelijkheden, maar met zo’n mooie dag als vandaag hoop ik dat jullie allemaal in het zonnetje gezet worden c.q. kunnen zijn. Vele groeten, Wim van Valenberg

Het valt allemaal niet mee. Maar wil jullie heel erg veel sterkte wensen. Mvg. Wilma spierings

Dank voor de zo zorgvuldige omgang met het kostbaarste wat we hebben. Caroline van der Horst.

Een pluim voor iedereen in Vughterstede. Annemiek Wierdak

Thuis bewegen voor ouderen:
vanaf 6 april 2020 dagelijks te zien op Avulo TV en via You Tube Vught Beweegt. Meer informatie.

Daarnaast zendt Avulo een aantal muzikale optredens opgenomen in de tuin van Huize Elisabeth uit.

Magazine Hart onder de riem

Eind april 2021 ontvingen circa 600 ouderen en anderen het magazine Hart onder de riem in hun brievenbus. Het magazine staat vol met verhalen, gedichten, spelletjes en ander vermaak.
Heeft u een mooi verhaal, gedicht of anderszins, laat het de redactie weten.


Paaspakket van Van Hoeckel

In het kader van DoSocial activiteit bracht leverancier Van Hoeckel een goed gevulde paasmand. In de paasmand zitten heerlijke producten en een creatief pakket om samen met cliënten voor Pasen 2021 iets moois te maken. Bedankt!


Hartverwarmende tasjes

Op initiatief van Hartverwarmend werden in de week voor carnaval verrassingstasjes rondgebracht bij 300 ouderen in Vught. Stichting ABZ, Stichting Met je hart – Den Bosch/Vught, Ouderen Samen en Welzijn Vught en hun vrijwilligers maakten in samenwerking met Rotary Den Bosch West en Stichting Oranje Fonds de tasje en brachten deze ook rond. Marianne van Boxtel nam namens Vughterstede deel aan deze mooie actie. Aanleiding was het carnavalsweekend en Valentijnsdag.

Tijdens de eerste coronagolf zijn tasjes met activiteitenspullen verspreid. Dit keer werd in verband met carnaval en Valentijnsdag een feestelijk tasje samengesteld met producten van Vughtse winkeliers.

Het gaat de initiatiefnemers niet alleen om de inhoud van het tasje maar ook om het contact en het praatje aan de deur.


Carnaval

Team Welzijn Vughterstede bracht op 12 en 13 februari 2021 bij onze bewoners aan de deur een verrassingstasje met lekkers en leuke dingen om te doen. Om zodoende toch een beetje het gevoel van carnaval te ervaren. Ook gaven ze tips over wat er zoal op televisie en online te beleven valt bij Omroep Brabant en DTV kanaal. Warme en hopelijk toch vrolijke carnavalsdagen toegewenst!


Lekkers van Action Vught

Op 21 januari 2021 verraste Action Vught ons met allerlei lekkers! Chips, zoutjes, frisdrank, koeken en chocola. Vanwege de enorme hoeveelheid kunnen we zowel bewoners als medewerkers hiermee verwennen. Collega Chantal van leeuwen, restaurant, zorgde voor de verdeling al al het lekkers.


Magazine januari 2021

In januari 2021 ontvingen 600 bewoners en cliënten van Vughterstede het magazine ‘Hart onder de riem’. Dit magazine staat in het teken van de winter met mooie quotes en winterse foto’s, artikelen over vroeger, een prachtig verhaal van Reinou Vogel, Sporttips van Tom Jacobs en een hart onder de riem van Just Hebly, puzzels en Brabants dialect. We hopen dat de ontvangers hier weer veel plezier aan mogen beleven.


Magazine oktober 2020

In oktober 2020 kregen bewoners en afnemers van Tafeltje-Dekje en Thuiszorg Vughterstede het oktobernummer van het magazine Hart onder de riem in hun brievenbus. Dit speciale magazine is een tijdelijk initiatief van Vughterstede. Op deze manier proberen we in coronatijd contact te houden met onze cliënten. In het magazine staan verhalen, puzzels, tekeningen, beweegtips en nog veel meer. We hopen de ontvangers hiermee een plezier te doen en wat afleiding te geven in deze moeilijke tijd.


Brabantse koffietafel

Op 23 en 24 september 2020 genoten bewoners van Vughterstede van een gezellige Brabantse koffietafel.


Clown Marcel & Co

Clown Marcel & Co zorgden voor een spectaculair optreden in de binnentuinen van Vughterstede. Bleek er zowaar jongleertalent onder het publiek te zijn.


Vertelling

Donderdag 30 juli 2020 hield verhalenverteller Reinou Vogel bewoners van Vughterstede geboeid met haar verhaal over Slimme Tonie. De vertelling werd muzikaal ondersteund door Wido de Klein.


Muzikaal vertier

Bewoners van Vughterstede genoten op donderdag 18 juni 2020 van heerlijke Franse chansons gezongen door Edouard. Op vrijdag 19 juni 2020 bracht zanger Peter van Berkel muzikaal vertier met een breed scala aan nostalgische liedjes.
Dank Rikistichting


Dans op afstand

Dat dansen van alle leeftijden is, bewezen Andrea Bruggen en Dries van der Post met hun bijzondere, creatieve en geweldige dansvoorstelling. Op 11 juni 2020 verrasten zij onze bewoners met hun dans op 1,5 meter (en verder) van elkaar in de binnentuinen van Vughterstede. Ook zetten zij het publiek aan tot bewegen vanuit hun stoel. Violist Noa Eyl zorgde voor de prachtige muzikale begeleiding. Nick van Doesum zorgde voor het geluid. PRA Muziektheater ontwikkelde dit dansduet voor buitenvoorstellingen voor woon- zorgcentra.
Dank Rikistichting


Aspergediner – restaurants weer open

Woensdag 3 en donderdag 4 juni genoten alle bewoners intramuraal van een heerlijk aspergediner in de restaurants. Om te ‘vieren’ dat het restaurant na bijna twaalf weken weer open is voor de bewoners trakteerde het team ‘gastvrijheid’ hen op dit smakelijke etentje. Het menu bestond uit aspergesoep, asperges met ham, ei, krieltjes en botersaus. De maaltijd werd afgesloten met lekkere aardbeien met slagroom. De bewoners die wonen op de verpleegzorg(afdeling) kregen het diner geserveerd in de huiskamers.


Feel Good

Zaterdag 30 mei 2020 nam de band Feel Good de bewoners van Vughterstede mee terug in de tijd met een geweldig muzikaal optreden in de binnentuin. Karel de Jong (zang/saxofoon), Theo Spanjers (zang/gitaar) en John van de Ven (keyboard/zang) brachten diverse genres ten gehore. Zo passeerden onder meer Green Green Grass of Hope (Tom Jones), Buonasera (Louis Prima) en werd het concert afgesloten met We’ll meet again (Vera Lynn).
Dank Rikistichting


Welkom terug vrijwilligers
Tafeltje-Dekje!

Onze vrijwilligers van Tafeltje-Dekje zijn weer terug. Zij werden vandaag, 25 mei 2020, van harte welkom geheten.


Rita Geerts

21 en 26 mei 2020 zong Rita Geerts voor de bewoners van Vughterstede met haar mooie stemgeluid een reeks aan herkenbare liedjes. Met een lekker kopje koffie erbij was het heerlijk genieten in de binnentuinen.
Dank Rikistichting


2e magazine ‘Hart onder de riem’ is uit!

Vorige maand, maart 2020, ontvingen bewoners en cliënten van Vughterstede het magazine ‘Hart onder de riem’. Vanwege de vele positieve reacties heeft afdeling Welzijn deze maand een 2e magazine gemaakt. Deze heeft weliswaar een mooie nieuwe voorkant gekregen, maar binnenin zijn weer volop verhaaltjes, spelletjes, kleurplaten en leuke weetjes te vinden.
Dank Rikistichting


Steun van Rikistichting

De Rikistichting verraste onlangs de afdeling Welzijn met een financiële steun. Dankzij deze steun mogen en kunnen tijdens de coronacrisis allerlei activiteiten georganiseerd worden als verwennerij voor de bewoners en cliënten van Vughterstede


Wij zorgen met ons hart

Dit credo hangt buiten bij Woonzorgcentrum Theresia en komt recht uit het hart. Een diepe buiging voor jullie en alle medewerkers in de zorg in deze moeilijke en onwerkelijke tijd. #trotsopjou #trots opvughterstede


Blije paashaas

De paashaas bezorgde paaszondag de bewoners van de verzorgingsafdeling Huize Elisabeth een vrolijk Pasen. ‘De bewoners lagen dubbel; missie geslaagd’, aldus de blije paashaas, Mascha Pastoor.


Muziek en dans in de tuin

Maandag 6 april vermaakte Marie Christien Verstraten in de binnentuin van Huize Elisabeth de bewoners met haar vrolijke repertoire aan liedjes. Dit optreden is aangeboden door Stichting Miles of Pleasure.


Zondag 5 april overstemde zanger Peter van Berkel de vogeltjes in de binnentuin van Woonzorgcentrum Theresia. Bewoners genoten van zijn veelzijdige en nostalgische liedjes, waarbij Liesbeth van Eijden haar aanstekelijke danskunsten tentoonspreidde.
Dank Rikistichting


Troubadour Leo de Vlieger zong op 2 april 2020 in de tuin van Woonzorgcentrum Theresia en op 3 april in de tuin van Huize Elisabeth. Een groot aantal bewoners zong mee met bekende deuntjes als de klok van Arnemuiden, Dans nog eenmaal met mij, Zij dronk Ranja met een rietje en Het kleine café in de haven. Liesbeth van Eijden, in het dagelijkse leven medewerker welzijn, toonde zich een energieke danseres.
Dank Rikistichting


Placemats voor de bewoners

Angela en Chantal maakten placemats voor dagbesteding ‘t Trefpunt. Op de foto’s staan de families van bewoners. Zowel Angela als Chantal zijn niet werkzaam bij Vughterstede, maar ze wilden graag iets doen voor onze bewoners. Via collega Nancy van Grinsven kwam dit project tot stand. Het resultaat mag er zijn!


Een kaartje in de bus

Onze vrijwilligers en medewerkers ontvingen op 25 en 26 maart thuis een kaartje van waardering in de brievenbus. Met dit kaartje stak bestuurder Peggy van der Koelen iedereen een hart onder de riem. By Acte Geschenkconcepten en Rinske van Kasteren Tekst en Communicatie maakten dit samen met Vughterstede mogelijk.


Bewegen op het balkon en in de huiskamer

Beweegagoog Tom Jacobs houdt nu op afstand de bewoners in beweging. Vergezeld van een geluidsinstallatie geeft hij in de tuin van Theresia instructies aan de ouderen die op hun balkon de aanwijzingen van Tom opvolgen. Klik op de foto om met Tom mee te doen!

Ook in de tuin en op het balkon van Huize Elisabeth waren de bewoners sportief bezig. Kijk hier voor bewegen met Tom Jacobs in de tuin en het balkon van Huize Elisabeth.

Beweeginstructies door Tom Jacobs in de tuin van Theresia 30 maart 2020.

Taart van de gemeente

Op 23 maart jl. liet het gemeentebestuur van Vught taart bezorgen. Burgemeester Roderick van de Mortel steekt het personeel een hart onder de riem: “Uw inzet is enorm van belang, om het dagelijks leven van de bewoners van de instelling waar u werkzaam bent, op een zo goed mogelijke wijze te laten verlopen.”


Beeldbellen met familie

Vughterstede heeft tablets aangeschaft die bewoners, al dan niet met begeleiding van medewerkers, kunnen gebruiken om met familieleden en vrienden te beeldbellen.

Verzorgende Jenny en mevrouw Van Velzen aan de slag met de tablet

Vught voor elkaar

Door de coronacrisis worden de oudere en kwetsbare bewoners van onze gemeente extra hard getroffen. Ook mensen die werken in de zorg, logistiek of de hulpdiensten moeten nu alle zeilen bijzetten. Om iedereen die het nodig heeft een helpende hand te bieden, heeft Vught voor Elkaar besloten voor de gemeente Vught een telefoonnummer beschikbaar te stellen voor hulpvragen.

Vught voor Elkaar helpt, bel 06-51866660

Heeft u behoefte aan iemand die u wil helpen met boodschappen doen, de hond uitlaten, medicijnen ophalen of gewoon even behoefte aan een praatje?

Onze vrijwilligers staan voor u klaar en helpen u graag! Aarzel dus niet als u of uw gezin hulp nodig heeft. Bel ons! Er zijn heel veel mensen in onze gemeente die u graag een helpende hand bieden.

Dit telefoonnummer is op dinsdag & donderdag tussen 10:00 uur en 12.00 uur bereikbaar.


Dankbaar

Onze zorg heeft een mooi dankwoord ontvangen van familie na het overlijden van hun dierbare. Wat een mooie woorden!

Ik hecht eraan om bij deze mijn grote erkentelijkheid uit te spreken voor u en al uw collega’s, die dankzij hun welgemeende zorg en niet aflatende aandacht mijn tante een prachtige ‘levensavond’ hebben bezorgd.
In de voorbije jaren heb ik als ‘eerste contactpersoon’ zelf kunnen zien, hoe begaan uw collega’s zijn met de bewoners van het tehuis. En het eindeloze geduld dat ze aan de dag leggen om het de patiënten/cliënten naar de zin te maken. Zeer bewonderenswaardig, zeg maar gerust fantastisch !
Ook mijn tante heeft een prachtige tijd bij u op de afdeling Maurick doorgebracht. Mijn grote dank daarvoor !!
Wilt u zo vriendelijk zijn om mijn welgemeende dank aan alle collega’s en vrijwilligers van Huize Elisabeth over te brengen? 
R.A. Timmermans


De Nationale Thuisbingo

Gezellig thuis bingo spelen. Dat kan met de gratis Nationale ThuisBingo!

  • Er is elke werkdag een uitzending tussen 13.00 en 14.00 uur .
  • Aanmelden kan via: www.denationalethuisbingo.nl. 
  • Deelnemen kan door het invullen van uw naam, telefoonnummer en uw e-mailadres.
  • Prijzen worden opgestuurd naar de bingowinnaars.
  • Bingowinnaars en deelnemers worden binnen 24 uur gebeld door een team van vrijwilligers

Emmertjes geluk!

Van de Riki Stichting kregen we emmertjes geluk met klavertjes voor onze bewoners en voor onze medewerkers als waardering voor de goede zorg aan onze bewoners.


Verwennerij

Boerschappen zorgde op 18 maart 2020 er voor dat onze medewerkers konden genieten van een lekker gebakje. Er gebeuren gelukkig ook mooie dingen tijdens deze coronacrisis!