Samen Thuis met Vughterstede

Samen Thuis met Vughterstede – Christel Abrahams voorgesteld

Sinds januari van dit jaar is Christel Abrahams de nieuwe coördinator van de dienst Samen Thuis met Vughterstede. Samen Thuis biedt ondersteuning aan ouderen die thuis wonen en even een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Ook voor de mantelzorger kan deze hulp voor wat meer lucht zorgen.

Ouderenzorg
Het werken met ouderen is Christel niet vreemd. Zij werkt al bijna 20 jaar in de ouderenzorg. ‘Ik heb ontzettend veel zin om voor de ouderen iets te betekenen en Vught en omgeving te leren kennen,’ vertelt Christel enthousiast. Ze heeft al kennis gemaakt met een aantal cliënten. Zij wonen in de wijk, maar ook bewoners van de woonzorgcentra kunnen Samen Thuis inschakelen.

Samen Thuis – welke diensten
Dankzij Samen Thuis kunnen mensen langer thuis blijven wonen. Christel: ‘Onze diensten richten zich op begeleid vervoer, persoonlijke aandacht en verzorging. Wij kunnen de mantelzorger ontlasten zodat hij of zij wat extra vrije tijd heeft om genoeg energie te behouden om te kunnen blijven mantelzorgen.’ De ondersteuning die wordt geboden is altijd minstens twee uur aaneengesloten, zodat er ruim de tijd is voor de cliënt.

Waarom kiezen voor Samen Thuis?
Vughterstede is dé ouderorganisatie in de gemeente Vught, heeft jarenlange ervaring, werkt met professionals en met korte lijntjes. Ook wanneer de zorg in de toekomst toeneemt, kan zij voorzien in goede ondersteuning, zoals thuiszorg, huishoudelijke hulp, Tafeltje-Dekje en dagbesteding. Cliënten zijn erg te spreken over de dienst. “Ruim een half jaar geleden lazen wij in Het Klaverblad dat Vughterstede particuliere zorg aanbiedt met de naam ‘Samen Thuis’. Wij gingen hiervan gebruik maken na een vergelijking van en gesprekken met verschillende instanties. Twee medewerksters van Samen Thuis  helpen ons op een meer dan voortreffelijke manier. Hun inlevingsvermogen, hun objectiviteit en zeker hun deskundigheid in de omgang met mensen hebben ons zeer geholpen.”

Medewerkers aan het woord
Medewerkers van Samen Thuis vinden het contact met de cliënten bijzonder waardevol. Anita is medewerker van Samen Thuis (Plus). “Ik kan voor veel verschillende dingen worden ingezet, zodat de cliënt langer thuis kan blijven wonen en de mantelzorg wordt ontlast. Bij een van mijn cliënten kom ik drie keer per week en ga dan met hem wandelen en daarna samen eten. Bij een andere cliënt kom ik als het nodig is.” Een collega vertelt: “De mensen zijn heel blij dat je komt, met hen een activiteit gaat ondernemen of hen juist even ontlast. Het is dus heel dankbaar werk!”

Eerste aanspreekpunt
Christel is het eerste aanspreekpunt. “Bel mij gerust of stuur een e-mail als u meer wilt weten over de mogelijkheden”, laat Christel weten. U kunt bij haar terecht voor meer informatie en een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Kinderen, partner of andere betrokkenen zijn daarbij van harte welkom. Samen worden de behoeftes besproken. Bekeken welke hulp gegeven kan worden, hoe vaak en door welke medewerker van Samen Thuis.

Contact
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Christel Abraham. Telefonisch: 06 36553440.
Of stuur een e-mail: c.abrahams@vughterstede.nl.
www.vughterstede.nl