Ouderenzorgorganisaties werken samen in de coronacrisis

Ouderenzorgorganisaties werken samen in de coronacrisis

De ouderenzorgorganisaties in Noordoost-Brabant en het Jeroen Bosch Ziekenhuis zoeken naar de meest efficiënte inzet van medewerkers en beschermende materialen en proberen zo alles in werking te stellen om ouderen te beschermen tegen besmetting. 

Maar een besmette cliënt isoleren van andere kwetsbare ouderen is nog niet zo eenvoudig. De zorg voor mensen met dementie is complex en maatwerk.

Zeker als het gaat om ouderen met psychogeriatrische problemen, zoals dementie. Deze ouderen hebben vaak speciale en intensieve zorg nodig met extra veiligheidsmaatregelen.

In Noordoost-Brabant hebben elf ouderenzorgorganisaties* samen met het Jeroen Bosch Ziekenhuis de handen ineen geslagen om hiervoor een passende oplossing te bieden. Ze realiseren samen een corona-afdeling voor cliënten met psychogeriatrische problemen die besmet zijn met het coronavirus. Op de corona-afdeling worden deze cliënten bij elkaar verpleegd door een vaste groep medewerkers.

Inmiddels is een geschikte locatie gevonden in Boxtel op locatie Liduina bij Zorggroep Elde Maasduinen. De corona-afdeling is vanaf woensdag 18 maart aanstaande operationeel. In eerste instantie zal er plek zijn voor acht cliënten. Later verwachten de organisaties de afdeling op te kunnen schalen naar vijftien cliënten als dat nodig is. De cliënten worden verzorgd door medewerkers van de samenwerkende zorgorganisaties. 

*Brabantzorg, Vivent, VanNeynsel, Laverhof, St. Jozefoord, Vughterstede, Schakelring, De Annenborch, Pantein, ’t Heem.