Kerstactie voor bewoners

Kerstactie voor bewoners van Vughterstede

Op 18 december hielpen leerlingen van groep 6 van IKC De Avonturier de bewoners van Woonzorgcentrum Theresia met het maken van kerststukjes. Zo maakte leerling Jalyna samen met mevrouw Romein een mooi kerststukje met allerlei kerstgroen en glitters. Daarna reikte wethouder Saskia Heijboer samen met leerling Demie het eerste kerstpakket van de Riki Stichting uit aan bewoonster mevrouw Van de Akker. Tot slot zongen de leerlingen nog het kerstlied Jingle bells. En met de rake woorden: ‘We moeten het met elkaar doen, anders gaat het niet lukken’, sloot wethouder Heijboer deze gezellige ochtend af. De gemaakte kerststukjes mochten de bewoners mee naar huis nemen.

Ook in Huize Elisabeth werd kerst gevierd. Leerlingen van Basisschool De Springplank zongen sfeervolle kerstliedjes en hielden met de bewoners een heuse kerstquiz. Daarna werd het eerste kerstpakket uitgedeeld door wethouder Toine van de Ven. Uiteraard genoot iedereen van een lekker kopje koffie met iets lekkers en waren er voor de leerlingen lekkere versnaperingen.

Vughterstede dankt de Riki Stichting hartelijk voor haar financiële steun en de mooie kerstpakketten die wij jaarlijks van de stichting ontvangen.

De Riki Stichting organiseert viemaal per jaar een landelijke actie waaronder de kerstactie. Deze Kerst zijn ruim 20.000 pakketten verspreid onder ouderen. Leerlingen van basisscholen delen de pakketjes persoonlijk uit aan bewoners van nabijgelegen verzorgingscentra en aan ouderen in hun privé-omgeving. Vrijwilligers van de Zonnebloem, waaronder de afdeling Vught/Cromvoirt, brengen de kerstattentie thuis bij zelfstandig wonende ouderen. Met deze actie wil de Riki Stichting, door het geven van herhaalde liefdevolle aandacht, meer verbondenheid tussen mensen creëren en zo het aantal geluksmomenten vergroten.