Gratis cursus ‘Iedereen zorgt’

Gratis cursus ‘Iedereen zorgt’

Op maandag 18 maart 2024 wordt de gratis cursus ‘Iedereenzorgt’ gegeven bij Vughterstede in locatie Woonzorgcentrum Theresia, Molenrijnselaan 48 in Vught. De cursus duurt van 13.00 tot 17.00 uur. De cursist leert hoe iemand uit zijn familie of omgeving te ondersteunen bij de persoonlijke verzorging, zoals aankleden en verplaatsen. De cursus is voor mantelzorgers, vrijwilligers en iedereen die helpt of wil gaan helpen bij de zorg voor anderen. Voor deelname aan de cursus is geen speciale vooropleiding nodig.

Leren hoe anderen te helpen bij persoonlijke verzorging
Wanneer iemand beperkingen heeft of om andere redenen niet goed kan meewerken, is het niet altijd gemakkelijk om hierbij te helpen. Zeker als de mantelzorger/vrijwilliger daarbij ook nog op zijn eigen (fysieke) belasting wil of moet letten. In deze cursus wordt geleerd hoe je anderen kunt helpen bij hun persoonlijke verzorging. Aan bod komen: wassen/mondzorg; aankleden; bed verschonen met iemand erin; verplaatsen van bed naar stoel, rolstoel en rollator; steunkousen en hulpmiddelen; toiletgang; verplaatsen met rollator en rolstoel.

Werkwijze cursus
Onder deskundige begeleiding van een ervaren zorgprofessional worden verschillende handelingen geoefend. Daarnaast is er ruimte voor kennismaking met de deelnemende cursisten. Ook kunnen ervaringen en tips uitgewisseld worden. Na afloop van de cursus ontvangt elke cursist een bewijs van deelname voor eigen gebruik.
Meer informatie over het onderwerp van de cursus vind je op de websites: www.samenbeterthuis.nl en www.zorgvoorbeter.nl.

Aanmelden
Aanmelden kan tot en met 13 maart bij Marianne van Boxtel, coördinator ondersteuning mantelzorg Vughterstede. Telefonisch: 06 40088024 of e-mail: m.vanboxtel@vughterstede.nl.

De cursus wordt aangeboden door ledereenZorgt: het netwerk van samenwerkende VVT- (Verpleging, Verzorging @ Thuiszorg) organisaties in Noordoost-Brabant. Met professionele ondersteuning van het Koning Willem 1 College; het Regionaal OpleidingsCentrum (ROC) in Noordoost-Brabant. Want goede ouderenzorg bestaat niet zonder de onmisbare inzet van familie, naasten, mantelzorgers en vrijwilligers.

#vughterstede #hartvoorgoedleven #vught #ouderenzorg #dementie #iedereenzorgt #mantelzorg #vrijwilligerswerk