Dag van de Vrijwilliger 2023

Dag van de Vrijwilliger 2023

Donderdag 7 december 2023 was het de Dag van de Vrijwilliger. Vughterstede viert jaarlijks deze bijzondere dag voor deze bijzondere mensen.

Als blijk van waardering waren alle vrijwilligers uitgenodigd voor een heerlijk buffet in een sfeervol aangeklede ambiance bij Van der Valk in Vught. Marli van den Ende, hoofd gastvrijheid, heette iedereen van harte welkom: “We danken u voor uw grote inzet, hulp en betrokkenheid. Dankzij u kan dat extraatje gedaan worden voor onze bewoners en de mensen thuis. De extra handen en aandacht bij bijvoorbeeld een activiteit, in het restaurant, winkel en op de afdelingen, maar ook de ondersteuning bij de mantelzorg en Tafeltje-Dekje. We hopen dat u dit nog lang blijft doen. En voor de nieuwe vrijwilligers: naast deze dag houden we jaarlijks twee informatieve bijeenkomsten. Nieuw is de Sociale App, die wordt gelanceerd in het nieuwe jaar, daarvoor krijgt u nog informatie.”

Ook vierden we het 12,5-jarige jubileum van twee vrijwilligers. Vrijwilligerscoördinator Marie-Louise Oerlemans zette vrijwilliger Piet-Hein Hulsbosch in de bloemetjes voor zijn inzet voor de ‘Vrienden van Vughterstede’, daarna als lid van de cliëntenraad en nu als panellid van de GCR. Daarnaast steekt hij fanatiek de handen uit de mouwen bij allerlei (welzijns-)activiteiten. Vrijwilligster Gerda van Schijndel helpt al jaren mee in het restaurant van Huize Elisabeth. Bijzonder hieraan is dat Gerda steevast de middag afsluit met een klein feestje voor de aanwezigen. Op haar geliefde lied de ‘Engelbewaarder’ wordt er dan gedanst en vaak ook de polonaise ingezet. Vrijwilligerscoördinator Sylvia Brouwers bedankte Gerda voor haar trouwe inzet. En natuurlijk werd ook dat afgesloten met een polonaise.
Zie hier de polonaise

Na deze geweldige dag werd iedereen nog eens extra bedankt met een heerlijke panettone om thuis van te genieten.

We wensen iedereen een mooie decembermaand toe!

Wilt u ook vrijwilliger worden bij Vughterstede? Neemt u dan contact op met een van onze coördinatoren vrijwilligers:
Marie-Louise Oerlemans – Woonzorgcentrum Theresia, Sylvia Brouwers – Huize Elisabeth & Tafeltje-Dekje, Marianne van Boxtel – vrijwilligers extramuraal/ondersteuning mantelzorg.
T. 073 658 1199.

#vughterstede #hartvoorgoedleven #gastvrijheid #vught #dagvandevrijwilliger #vrijwilligers #welzijn #vrijwilligerszijngoudwaard