Update coronamaatregelen

Update coronamaatregelen

Mondkapjes – vanaf 9 april 2021
Het paasweekend was al een verademing. Het was zo fijn om wat meer ruimte te ervaren om zo ook de bewoners van de seniorenwoningen weer te laten aanschuiven met de maaltijd en ook om de activiteiten op onze locaties weer op te starten. En dit kan allemaal omdat een groot deel van de bewoners en medewerkers gevaccineerd is. Meer dan 90% van de bewoners hebben beide vaccinaties gehad.
Vanaf vandaag, 9 april 2021, willen we ook de restricties los laten ten aanzien van het gebruik van mondkapjes. We adviseren nog wel om mondkapjes te gebruiken als u zelf klachten heeft (en u nog niet volledig gevaccineerd bent) of als uw familielid klachten heeft. Maar we gaan ervan uit dat u zich daarvan bewust bent. Laten we hiermee weer een stap in de goede richting maken; het menselijk contact is door velen zo gemist.

Restaurant weer open seniorenwoningen – vanaf 4 april 2021
Voor de bewoners van de verpleeg- en verzorgingsafdelingen was het restaurant vanaf 8 maart weer geopend.
Vanaf zondag 4 april (Eerste Paasdag) mogen we de bewoners van de seniorenwoningen ook weer ontvangen in het restaurant of op het terras. Een bezoeker is ook van harte welkom.

Bezoekers – vanaf 9 maart 2021
Het aantal besmettingen is landelijk aan het afnemen. Ook in onze locaties is dat het geval. De meeste van onze bewoners zijn inmiddels ook gevaccineerd. Daarom is besloten dat er ruimte is voor twee bezoekers per dag in plaats van één. Dit geldt vanaf 9 maart 2021. Vandaag wordt dit bericht gecommuniceerd naar de contactpersonen van onze bewoners.
Onze vrijwilligers zijn ook van harte welkom, voor 1-op-1-begeleiding van bewoners, bij kleine groepsactiviteiten en in het restaurant. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee!

Restaurants – vanaf 8 maart 2021
Vanaf maandag 8 maart kunnen we onze bewoners weer verwelkomen in het restaurant voor de gezamenlijke maaltijd.
De medewerkers van het restaurant bellen de bewoners om te vragen of ze hiervan gebruik willen maken, of dat ze toch nog in hun kamer willen blijven eten.
Volgende week bekijken we wat de eventuele mogelijkheden zijn voor de bewoners van de seniorenwoningen.

Vaccinaties – 5 februari 2021
Op 5 februari 2021 is gestart met het vaccineren van onze bewoners.
Een groot deel van onze medewerkers heeft al een oproep gekregen. Zij worden via de GGD gevaccineerd.
Op weg naar meer vrijheid, blijheid en bewegingsruimte!