Waarom huren werkpagina

Waarom huren WERKPAGIN A

Vughterstede bemiddelt bij het aanbod en verhuur van seniorenwoningen en -appartementen van Stichting Mariënhoven.
Deze huurwoningen liggen in de directe nabijheid van Woonzorgcentrum Theresia, in Vught Zuid, aan de Molenrijnselaan: 81 seniorenwoningen en aan de Merpatistraat: 36 seniorenappartementen.
In de directe nabijheid van Huize Elisabeth, in het centrum van Vught, zijn aan de Kapellaan 12 seniorenwoningen gesitueerd en aan de Kerkstraat 76 seniorenwoningen.

Deze woningen worden verhuurd aan bewoners die het wenselijk vinden om in de nabijheid van het zorgcentrum te wonen om zo nodig direct gebruik te kunnen maken van de gemakken van Vughterstede, zoals het nuttigen van de warme maaltijd in het restaurant.

Omdat huurders zelfstandig wonen, zijn de zorg en diensten niet automatisch inbegrepen. Heeft u als huurder bijvoorbeeld zorg nodig, dan kunt u bijvoorbeeld de thuiszorg van Vughterstede aanvragen.

In 2019 werd het aantal woningen in de nabijheid van Woonzorgcentrum Theresia uitgebreid met de genoemde 36 luxe seniorenappartementen aan de Merpatistraat.


Huren
Zelfstandig wonen met de gemakken van het zorgcentrum in de buurt.
Dat is huren bij Vughterstede!

Vughterstede biedt een ruim aanbod aan seniorenwoningen en -appartementen. In deze woningen woont u nog volledig zelfstandig. Onder het kopje ‘locaties’ geven wij u meer informatie over de woningen die wij aanbieden.

Waarom verhuizen naar een seniorenwoning/-appartement van Vughterstede?

 • Zelfstandig wonen, u voert nog volledig uw eigen regie;
 • Gelijkvloerse woning;
 • Alle gemakken in de woning aanwezig. Denk hierbij aan bijvoorbeeld beugels bij het toilet, ruime gangen en deurposten. De woningen liggen op de begane grond, de 1e en 2e verdieping. Ze zijn zonder trap begaanbaar. De verdiepingen zijn bereikbaar middels een lift;
 • Huursubsidie mogelijk op de tweekamer woningen;
 • Het winkelcentrum is op loopafstand;
 • De gemakken van het zorgcentrum om de hoek. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het afnemen van de maaltijden of deelnemen aan activiteiten.
 • U woont met ‘gelijkgestemden’ om u heen. Bent u op zoek naar contact of even een praatje, of heeft u zin in een kopje koffie? Neem dan plaats in ons gezellige restaurant of op het terras in de mooie binnentuin.

Voor wie?

De seniorenwoningen- en appartementen zijn geschikt voor de 55-plusser die nog zelfstandig kan wonen.
Ontvangt u huishoudelijke hulp of thuiszorg op afgesproken tijden? ook dat kan prima in een seniorenwoning- of appartement worden voortgezet.

Actueel aanbod

Op deze pagina treft u het actuele huuraanbod van Vughterstede aan. Zodra een woning beschikbaar komt, wordt deze woning hier geplaatst.
Per woning is er een inschrijftermijn van één week. Na deze week sluit de inschrijftijd. De woning zal vanaf dat moment niet meer zichtbaar zijn.

(advertentie)


Bewonerscommissie
Vughterstede beeft een bewonerscommissie. Dit komt omdat Vughterstede bemiddelt bij de verhuur van het woningaanbod van Stichting Mariënhoven en alle voorkomende activiteiten uitvoert die daarmee gemoeid zijn.

De bewonerscommissie bestaat uit een groep bewoners, bestaande uit door de bewoners gekozen of aangewezen personen. Zij behartigen de gemeenschappelijke belangen van de bewoners in een van de locaties van Mariënhoven, gelieerd aan Vughterstede. Dit betreft de verhuur van de (zelfstandige, niet zijnde WLZ) seniorenwoningen en -appartementen. De leden van de commissie zijn tevens lid van een van de locatieraden. Dit zorgt voor de verbinding.

De bewonerscommissie:

 • Behartigt de belangen van bewoners die een zelfstandige woning huren bij Mariënhoven.
 • Daarnaast raadpleegt zij de bewoners over onderwerpen op het gebied van leefbaarheid, beheer en veiligheid.
 • Fungeert zij als klankbord inzake onderwerpen als servicekosten, onderhoud en indexatie huurprijzen.
 • Adviseert zij de verhuurder ten aanzien van de verbetering van de woonomgeving en het leefklimaat.
 • Informeert zij huurders en houdt hen op de hoogte van haar activiteiten en betrekt zij hen bij de gemeenschappelijke standpuntbepaling.

Voor eventuele vragen kunt u zich wenden tot zorgenwoonbemiddeling@vughterstede.nl


Locaties
Vughterstede biedt bij haar twee zorgcentra seniorenwoningen aan.
Door op de locatie te klikken, krijgt u meer informatie over de betreffende woningen.

Seniorenwoningen nabij Huize Elisabeth
Seniorenwoningen nabij Woonzorgcentrum Theresia
Seniorenappartementen nabij Woonzorgcentrum Theresia

Toewijzigingscriteria

Om voor een seniorenwoning of -appartement van Vughterstede in aanmerking te komen, dient u aan een aantal criteria te voldoen.

Inschrijving
Om voor een seniorenwoning of -appartement van Vughterstede in aanmerking te komen, dient u ingeschreven te staan bij Vughterstede. Bent u nog niet ingeschreven, maar wilt u graag in aanmerking komen voor een woning of appartement van Vughterstede?
Onder het kopje ‘Inschrijven’ kunt u het formulier invullen.
Het inschrijfgeld is € 10,00 per jaar.

Leeftijd
Het woningaanbod van Vughterstede is toegespitst op senioren. De ondergrens is dan ook 55 jaar.

Urgentie
Vughterstede werkt niet met urgentie.

Partner herenigingsbeleid
Vughterstede hanteert het ‘partner herenigingsbeleid’. Dit houdt in dat de fiscaal partner van een huidige (intramurale) bewoner voorrang krijgt op een woning.
Dit kan bijvoorbeeld zijn als de partner wenst mee te verhuizen, maar niet over de juiste indicatie beschikt.

Zorgvraag
Indien u een Wlz-indicatie (Wet langdurige zorg) heeft, of er is sprake van (beginnende) dementie, dan kan verhuizen naar een seniorenwoning of -appartement van Vughterstede mogelijk geen goede stap zijn. Omdat bijvoorbeeld ongeplande zorg niet geleverd wordt in een seniorenwoning- of appartement.

Overig – Geschiktheid
Bij het toewijzen van onze woningen kijken we altijd of een mogelijk nieuwe huurder geschikt is voor het wonen in een seniorenwoning of -appartement.
Het kan voorkomen dat de medewerker Zorg- en Woonbemiddeling twijfelt aan de geschiktheid van een seniorenwoning van Vughterstede. Een reden hiervoor kan bijvoorbeeld uw zorgvraag zijn. U kunt dan worden uitgenodigd voor een gesprek met een van onze medewerkers.
Indien onze medewerker een negatief advies uitbrengt, behoort het huren van een woning bij Vughterstede helaas niet tot de mogelijkheid.

Kosten
Kostenoverzicht invoegen.

Inschrijven
Digitaal inschrijfformulier maken op deze pagina of staat die in de nieuwe web?

Huurtoeslag
Het is mogelijk om voor een tweekamerwoning van Vughterstede in aanmerking te komen voor huurtoeslag. De kale huurprijs van de woningen is daar speciaal op ingericht.
Op de website van de belastingdienst kunt u kijken of u in aanmerking komt voor huurtoeslag. Zie www.belastingdienst.nl, zoekterm: huurtoeslag.

Bewonerscommissie
Zie tekst webpagina

Reactie
Indien u interesse heeft in de woning kunt u uw interesse kenbaar maken door te bellen met Zorg- en Woonbemiddeling of door een e-mail te sturen naar: zorgenwoonbemiddeling@vughterstede.nl.

Reageren op een woning is vrijblijvend. Wanneer u een woning krijgt toegewezen, krijgt u de gelegenheid de woning te bezichtigen alvorens deze te accepteren of te weigeren.

Brochure
Vraag naar onze brochure Aanleunwoningen of de brochure Beëindiging van de huurovereenkomst bij Zorg- en Woonbemiddeling Vughterstede door een e-mail te sturen naar: zorgenwoonbemiddeling@vughterstede.nl.

Meer informatie

Heeft u vragen of wenst u meer informatie? Neem dan contact op met de afdeling Zorg- en Woonbemiddeling. Wij staan u graag te woord.

Bel naar: (073) 658 1199 (optie 3)
Of mail naar: zorgenwoonbemiddeling@vughterstede.nl