Verhaal Hanneke de Laat

Hanneke… over haar werk bij Vughterstede


Ik ben Hanneke de Laat. Sinds september 2021 ben ik receptioniste van beide locaties van Vughterstede.

Het mooie van mijn werk is dat Vughterstede een warme en vriendelijke organisatie is waar de bewoner centraal staat. Er hangt een fijne werksfeer. Je werkt in een huiselijke omgeving en je wordt gewaardeerd om wie je bent.

Van de vier kernwaarden van Vughterstede past ‘Wij hebben oog voor elkaar’ het beste bij mij. Dit is voor mij essentieel voor fijn samenleven. Iedereen is anders, maar intussen zijn we allemaal gelijk. En niemand mag buitengesloten worden. Warmte, vriendelijkheid en oog voor elkaar vind ik belangrijk. Die betrokkenheid bij en tussen bewoners en collega ‘s voel ik dagelijks tijdens mijn werk.

Hart voor goed leven betekent voor mij om vanuit gevoel mijn werk doen en daarbij mezelf in de ander verplaatsen. Mezelf afvragen wat ik prettig zou vinden als ík in de schoenen van de ander zou staan. Als dat het uitganspunt is, zit je altijd goed. Er kwam een tijd terug een zangeres optreden in het restaurant en de bewoners waren zichtbaar aan het genieten. Sommigen zongen of dansten mee. Als ik vanuit de receptie dan af en toe even meekijk, kan ik echt ontroerd raken.

Mijn levensmotto is: geniet van de kleine dingen! Dat leer ik écht van de bewoners. Iedere dag iets moois ervan maken en proberen de goede dingen te blijven zien en de bijzondere momenten te pakken.