Woonzorgcentrum Theresia

Locatie

Woonzorgcentrum Theresia
Molenrijnselaan 48

Datum

28 aug 2019

Tijd

17:30 - 21:00

Labels

Woonzorgcentrum Theresia

Wetenstijd: De geschiedenis van Molukkers in Nederland

WETENSTIJD 28 augustus 2019 Woonzorgcentrum Theresia

Lezing door Louisa Parihala

‘De geschiedenis van Molukkers in Nederland’

Het is meer dan 65 jaar geleden dat de Molukse KNIL-militairen met hun gezinnen naar Nederland kwamen. Zij zouden tijdelijk blijven, maar inmiddels zijn de Molukkers al vier generaties in Nederland.

In Brabant wonen de Molukkers onder andere in woonoord Lunetten in Vught, op de plek van het voormalige concentratiekamp. Louise Parihala is één van hen. Ze kwam toen ze vier jaar was in een barak van kamp Vught terecht.

“Het wonen in het kamp was geen luxe”, vertelt Louise. “Toen ik naar de middelbare school ging en langsging bij Nederlandse meisjes die in hele mooie huizen woonden, wilde ik dat ook. Ik wilde ook in een mooi huis wonen in plaats van een kamertje in een barak.”
Toch woont Louise er nog. “Ik zou nu ook niets anders meer willen. Het is een stukje vaderland geworden. En dat hebben we ook voor elkaar gekregen. Dat dit kamp een kamp voor Molukkers blijft.”

Aanmelden 
U kunt zich aanmelden tot uiterlijk 26 augustus 2019 via ABZ: T. (073) 657 20 00 of info@abzvught.nl

Vervoer
Geen vervoer? De Seniorenbus rijdt voor Wetenstijd. De prijs voor leden is €0,50 en voor niet-leden €1,00 per rit. Bel voor meer informatie de Seniorenbus: T. (073) 711 31 91

Iedereen is van harte welkom!