Personenalarmering

Personenalarmering

Personenalarmering: een veilig gevoel!

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Iedereen heeft wel eens pech. Het is belangrijk dat u zich thuis veilig kunt voelen. Door het nemen van maatregelen om veiliger thuis te kunnen wonen te bevorderen kunnen problemen, bijvoorbeeld na een ongelukje, beperkt blijven. Zo kunt u  gebruik maken van de Personenalarmering van Vughterstede. Dankzij een eenvoudig apparaat bent u verzekerd van hulp zodra u op de alarmknop drukt.


Hoe werkt alarmering?
Als u gebruik maakt van onze personenalarmering, ontvangt u van ons een hals- of polszender en een alarmeringstoestel. Hierop zit een knop. In geval van nood drukt u op de knop van de hals- of polszender of het alarmeringstoestel. Deze noodoproep komt terecht bij de meldcentrale. Vervolgens kunt u via het alarmeringstoestel rechtstreeks spreken met de verpleegkundige van de meldcentrale. Deze schakelt direct de hulp in die u nodig heeft.


Vormen van personenalarmering
U kunt kiezen voor een van de volgende vormen van personenalarmering:

Sociale alarmopvolging met uw eigen contactpersonen
Als u in uw directe omgeving minimaal twee contactpersonen heeft die snel op uw alarmoproep kunnen reageren, binnen 30 minuten bij u thuis kunnen zijn en uw huissleutel hebben, dan kunt u gebruik maken van de Sociale alarmopvolging.

Professionele alarmopvolging door Vughterstede
Indien u geen contactpersonen in uw nabije omgeving heeft, kunt u kiezen voor de professionele alarmopvolging. Bij een noodoproep wordt u thuis geholpen door een deskundige medewerker van Vughterstede.

Central meldkamer 24/7 uur bereikbaar
Voor welke vorm van personenalarmering u ook kiest: de meldcentrale is elke dag van de week, 24 uur per dag bereikbaar voor het afhandelen van noodoproepen en meldingen.

Plaatsing alarmeringsapparatuur
Vughterstede zorgt voor plaatsing van de alarmeringsapparatuur en geeft u uitleg over de werking. Vughterstede zorgt ook voor de reparaties, het onderhoud (testen) en zo nodig vervanging van de apparatuur.

U betaalt een eigen bijdrage
Voor het gebruik en de huur van de alarmeringsvoorziening betaalt u een bijdrage per maand. Voor de aansluiting bent u eenmalig aansluitingskosten verschuldigd.
Medewerkers van het gemeentelijk loket Wegwijs + kunnen voor u nagaan of u in aanmerking komt voor een tegemoetkoming in de kosten.

Wie kan hiervan gebruik maken?
Als u in de gemeente Vught woont, een verhoogd risico loopt op medische problemen of ongelukken en niemand bij u in huis is die hulp kan inroepen of verlenen, kunt u gebruik maken van de Personenalarmering van Vughterstede.

Meer informatie en aanvragen

Voor meer informatie en aanvragen kunt u van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 uur en 17.00 uur en in het weekend tussen 9.30 uur en 12.30 uur contact opnemen met:

Receptie Huize Elisabeth:
Telefoon: (073) 658 3399
E-mail: receptiehe@vughterstede.nl

Receptie Woonzorgcentrum Theresia:
Telefoon: (073) 658 1199
e-mailadres: receptiewzct@vughterstede.nl


Ook kunt u voor informatie een aanmelding terecht bij:
Loket Wegwijs+
Secretaris van Rooijstraat 1, 5261 EP Vught
Telefoon: 073-658 0750
E-mailadres: wegwijs@vught.nl

Loket Wegwijs+ is geopend op maandag tot en met donderdag van 09.00 tot 17.00 uur en op vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur.

Lees voor meer informatie ook onze folder: Personenalarmering: een veilig gevoel