Verpleegkundige Wijkzorg

Verpleegkundige Wijkzorg

(uren in overleg, schaal 45)

Ben jij verpleegkundige met een hart voor wijkzorg, maar vind je ook dat jouw vak wat ‘uitgekleed’ is geraakt? Als je zoekt naar een baan waar jouw professionele autonomie tot zijn recht gaat komen, lees dan snel verder!
Bij Vughterstede mag jij als verpleegkundige in de wijk namelijk wél nog echt aan de slag met dat wat jij goed kunt: het coördineren van zorg rondom een gevarieerde cliëntenpopulatie.

Dit ga je doen!
Als verpleegkundige in de wijk kom je bij je cliënten thuis. Je biedt persoonsgerichte zorg en neemt een proactieve rol het verpleegkundig proces.  
Vanuit jouw klinische blik signaleer en analyseer je (complexe) situaties en maak je deze bespreekbaar met de cliënt en zijn/haar netwerk. Elke cliënt heeft een andere behoefte, wat maakt dat je werkzaamheden en stijl van begeleiden varieert. Je bent in ieder geval actief bezig met het in zijn kracht zetten van (de ouder wordende) mens en het behouden of vergroten van eigen regie staat hoog in jouw vaandel.

Maar daar stopt het niet! Je bent wellicht gewend dat je de coördinatie vervolgens over dient te dragen aan de wijkverpleegkundige. Bij Vughterstede zijn we van mening dat juist jij als verpleegkundige de uitgelezen persoon bent om de signalen ook om te zetten naar voorstellen, doelen en acties. Jij stelt dus ook (mede) het zorgplan op, de wijkverpleegkundige verbindt daar een indicatie aan (waarbij jouw advies en bevindingen zeer belangrijk zijn). Vervolgens blijf je de cliënt en het uitvoerende team volgen en coachen om tot de best passende zorg te komen, op ieder moment in de behandelrelatie.

Door goed samen te werken met je team, de wijkverpleegkundige en andere disciplines zoals ergotherapeuten, huisartsen en praktijkondersteuners bouw je mee aan de kwaliteit van zorg. Jij coacht de collega’s in het team op de vak inhoud en je begeleidt studenten om ook goede professionals te worden.

Daarnaast houd je je bezig met diverse aandachtsgebieden die bij jou passen. Er is ruimte om te werken aan projecten en je levert een bijdrage aan een nieuwe manier van werken en denken om mee te kunnen gaan in sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen. Tot slot vinden we verpleegkundige medezeggenschap enorm belangrijk en ben je van harte welkom bij het integraal verpleegkundig overleg (IVO). Een hele diverse functie dus, waarin je je niet snel zult vervelen! 

Vughterstede in het kort:
We zitten in Vught en zijn heel erg verbonden met de Vughtse gemeenschap. We hebben 2 locaties: Huize Elisabeth en Woonzorgcentrum Theresia. Daarnaast verhuren we meer dan 200 seniorenwoningen rondom deze locaties. We zorgen voor mensen thuis en in onze huizen. We zetten ons met meer dan 400 collega’s en 300 vrijwilligers in voor onze ouderen.

In onze zorgverlening is positieve gezondheid het uitgangspunt. Daarbij ligt het accent niet op de beperkingen van cliënten, maar juist hun mogelijkheid, veerkracht en eigen regie. Als verpleegkundige bij Vughterstede zet je alles wat mogelijk is in om de cliënt in zijn kracht te zetten en die gewenste zelfstandigheid te behouden.

Meer weten? www.vughterstede.nl

Wat vragen wij

Jij bent een verpleegkundige niveau 4 met BIG-registratie en hebt affiniteit met ouderen. Verder:

 • Ben je positief ingesteld en ga je proactief te werk;
 • Motiveer en coach je collega’s op een natuurlijke manier;
 • Ben je bereid om je vakkennis en vaardigheden op peil te houden;
 • Kun je zelfstandig prioriteiten stellen en werk je binnen globale richtlijnen en zorgplannen.
 • Heb je kennis van en ervaring met het coördineren van verpleegkundige zorg voor cliënten.


Wat bieden wij

 • Een salaris van maximaal € 3.575 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek
  (schaal 45, salarispeil 1 maart 2023) afhankelijk van jouw opleiding en ervaring;
 • Per 1 oktober 5% salarisverhoging;
 • Uren in overleg met een contract voor onbepaalde tijd;
 • Smartphone en Tablet;
 • Bedrijfsfitness Nederland;
 • Een warme, kleinschalige organisatie waar je elkaar makkelijk kunt vinden;
 • Weinig reistijd naar je cliënten, elektrische fiets en dienstauto zijn beschikbaar.

Enthousiast geworden?
Wij ontvangen jouw CV graag via sollicitaties@vughterstede.nl. Wij nemen dan contact met je op!

Heb je eerst nog vragen?
Bel of mail ons gerust! Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Melanie van der Plas (manager extramurale zorg) via 073-6581092.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.