Lid Raad van Toezicht

Lid Raad van Toezicht

(ingangsdatum 01-01-2021)

Stichting Mariënstede bestaat uit de stichting Mariënhoven, die huisvesting biedt aan ouderen, en stichting Vughterstede, die diensten aanbiedt op het gebied van zorg, huishoudelijke ondersteuning en welzijn. Met ingang van 1 januari 2021 zijn wij op zoek naar een lid voor de Raad van Toezicht. Het betreft een functie op voordracht van de Cliëntenraad.


De Raad van Toezicht bestaat uit vijf leden, voor wie de zorgbrede governancecode het uitgangspunt is. De Raad van Toezicht komt jaarlijks minimaal vijf keer bijeen met de Raad van Bestuur. Elk lid van de Raad van Toezicht neemt periodieke deel aan de commissie Financiën, Huisvesting, Kwaliteit of Remuneratie. Voor deze vacature geldt dat u zitting neemt in de commissie Kwaliteit en in de Remuneratiecommissie.

Wij vragen:

 • Een toezichthouder met (bestuurlijke) ervaring in de ouderenzorg.
 • Goede bekendheid met veranderende zorgvragen van cliënten in de VVT-sector.
 • Aantoonbare affiniteit en ervaring met de werking van Cliëntenraden en het bestuur van de organisatie.
 • Bekendheid met relevante wetgeving over medezeggenschap van cliënten.
 • Goede kennis van en ervaring met kwaliteitsprocessen en innovatie in de VVT-sector.
 • Bij voorkeur ben je sociaal verbonden met de regio.
 • U bent in staat bij te dragen aan de strategische ontwikkeling van Vughterstede vanuit cliëntenperspectief.

Waarom Vughterstede?

In Vught is Vughterstede dé aanbieder van ouderenzorg. Wij zijn een warme gemeenschap van cliënten, mantelzorgers, vrijwilligers en professionals. Vanuit onze locaties Theresia en Elisabeth en onze wijkteams zetten we ons van harte in voor het welzijn van de ouder wordende mens.

Wij geloven in de individuele krachten en kwaliteiten van onze mensen. Door deze te verenigen staan we sterk. Zo werken we allemaal samen vóór de cliënt en mét de cliënt. Wij werken vanuit onze vier kernwaarden:

 • Wij hebben oog voor elkaar;
 • We laten ruimte voor eigen regie;
 • We maken afspraken en zijn daarop aan te spreken;
 • We maken het verschil samen.

Ons aanbod

De leden van onze Raad van Toezicht ontvangen een vergoeding conform de WNT.

Interesse?

Voor meer informatie over de vacature kunt u, via het directiesecretariaat 073-6581199, contact opnemen met de heer E. Blomjous (voorzitter van de Raad van Toezicht) of met mevrouw M.J. van der Koelen (Raad van Bestuur).

Uw reactie verwachten wij vóór 15 augustus a.s. te ontvangen. Uw brief of e-mail kunt u richten aan: Stichting Mariënstede, ter attentie van de heer E.J. Blomjous, Molenrijnselaan 48, 5262 TN Vught of per e-mail: directiesecretaresse@vughterstede.nl.

De eerste sollicitatiegesprekken vinden plaats op 26 en 27 augustus in de middag.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.