Stichting Vughterstede
Vughterstede » Thuiszorg en diensten » Tafeltje-Dekje 

Tafeltje-Dekje, elke dag smakelijk eten !

 

Mensen die niet of niet voldoende in staat zijn zelf voor een warme maaltijd te zorgen, kunnen tegen een jaarlijks vastgesteld bedrag via Tafeltje-Dekje een warme of koelverse maaltijd thuis bezorgd krijgen. De maaltijden worden in de keuken van Huize Elisabeth bereid en zeven dagen per week door vrijwilligers aan huis bezorgd.

Warme of koelverse maaltijd
U kunt kiezen tussen een koelverse en een warme maaltijd.

De koelverse maaltijd wordt 's morgens tussen 10.00 en 11.00 uur bezorgd. Omdat u de maaltijd later op de dag zelf moet opwarmen met behulp van een magnetron of oven, bepaalt u zelf wanneer u de maaltijd die dag nuttigt. Om de houdbaarheid en de kwaliteit van de maaltijd te waarborgen dient u deze binnen 24 uur na levering te nuttigen. De maaltijd wordt aangeleverd in een maaltijdkoffer.

De warme maaltijd wordt tussen 12.00 en 13.00 uur bezorgd. De maaltijd is verpakt in een maaltijdkoffer waarin de maaltijd ongeveer een uur warm blijft.

Keuzemenulijst
Wekelijks ontvangt u van de vrijwilliger een  keuzemenulijst waarop u uw keuzes voor het  voor-, hoofd- en nagerecht invult.
U stelt uw dagelijkse maaltijd dus zelf samen! Vlees, vis of vegetarisch, aardappelen, pasta of rijst, groenten en sauzen. Ook heeft u per dag een keuze uit twee soorten soepen en desserts.

Daarnaast houdt de kok rekening met uw persoonlijke voorkeur of dieetwensen: de portiegrootte, gemalen, glutenvrij, suikervrij, natriumbeperkt of vegetarisch. Door de ambachtelijke bereidingswijze kan de keuken gemakkelijk inspelen op uw wensen en behoeften.

Vers en puur
De maaltijden worden iedere ochtend vers bereid in de keuken van Huize Elisabeth. Het vlees komt van een slagerij in Helvoirt, groente en fruit van een groenteboer in Helvoirt en het brood van een bakkerij in Vught.
Vughterstede streeft ernaar om dagelijks voor u een gezonde en gevarieerde, maar bovenal een smakelijke maaltijd op tafel te zetten.

Prijs
De prijs van een drie gangen maaltijd bedraagt € 8,30. Het is ook mogelijk om één- of twee gangen maaltijd te bestellen. U betaalt dan per maaltijdcomponent. Voorgerecht € 1,25/ hoofdgerecht € 6,00/ dessert € 1,25.

Afhankelijk van uw inkomen kunt u in bepaalde situaties in aanmerking komen voor een tegemoetkoming in de kosten. Voor meer informatie hierover neemt u contact op met gemeentelijk loket WegWijs+. Telefoon: (073) 658 07 50, op maandag t/m donderdag tussen 9.00 en 17.00 uur en op vrijdag tussen 9.00 en 12.30 uur.

Meer informatie en aanmelden
Voor meer informatie en aanmelden kunt u van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 uur en 17.00 uur en in het weekend tussen 9.00 uur en 13.00 uur contact opnemen met:

Receptie van Huize Elisabeth:
Telefoon: (073) 658 33 99
E-mail: receptiehe(at)vughterstede.nl

Wijzigingen of afmeldingen
Indien u uw maaltijd wilt wijzigen of wilt afmelden dient u dat rechtstreeks door te geven aan de receptie van Huize Elisabeth (073 658 33 99) of Woonzorgcentrum Theresia ( 073 658 11 99).
Een afmelding moet één dag van tevoren vóór 15.00 uur zijn doorgegeven, anders worden de kosten van de maaltijd bij u in rekening gebracht.


Lees voor meer informatie onze brochure over maaltijdvoorziening aan huis.