Stichting Vughterstede
03 January 2019

(W)etenstijd 10 januari 2019

(W)etenstijd met een virtuele vaartocht over de Binnedieze

Donderdagavond 10 januari vindt er weer een (W)etenstijd plaats door Anders Bezig Zijn bij Huize Elisabeth.
We schuiven om 17.30 uur gezellig samen aan tafel.
Aansluitend op de maaltijd om 19.00 uur laten vrienden van ’s-Hertogenbosch u via  foto’s alle facetten van de boeiende Binnendieze zien.

De Binnendieze heeft door de jaren heen veel voor de stad betekend. 's-Hertogenbosch ontstond als een kleine ommuurde stad, ter grootte van de Markt en een aantal andere straatjes. Later werd de stad nogmaals ommuurd, ditmaal ter grootte van de huidige binnenstad.De riviertjes binnen de muren kregen de naam De Binnendieze.

De Binnendieze werd gebruikt als watervoorziening, wasplaats en visplaats, maar ook als afvalstort. Tot ongeveer 40 jaar geleden was het water nog een open riool. Door aanleg van een rioolstelsel in de stad verdween de Binnendieze langzaam.
Daar werd in 1972 een stokje voor gestoken. Het vaarwater werd beschermd stadsgebied. Het water onder de stad is nu met recht een van de historische trekpleisters van 's-Hertogenbosch!

Aanmelden en kosten
Kosten voor de maaltijd zijn €5,00, de lezing  inclusief kopje koffie/thee €3,50. 
U kunt zich aanmelden tot uiterlijk 7 januari via  ABZ  073-657 20 00 of info@abzvught.nl   

Seniorenbus   
Geen vervoer? De seniorenbus rijdt voor (W)etenstijd.
De prijs voor leden is €0,50 en voor niet-leden €1,00 per rit. Er zijn beperkte plaatsen beschikbaar. Bel voor meer informatie de Seniorenbus: 073 – 711 31 91