Stichting Vughterstede
19 September 2018

Vughterstede maakt zich sterk voor beter salaris voor huishoudelijke hulpen

Vanaf 1 april 2018 is een nieuwe CAO van toepassing, waarin onder andere is geregeld dat een nieuwe loonschaal van toepassing is voor huishoudelijke hulpen. Deze is echter alleen van toepassing indien gemeenten hun tarief daarop hebben gebaseerd. Én dat hoeven ze alleen te doen als ze een nieuw contract hebben afgesloten met de zorgaanbieders na 1 juni 2017. Dit is niet het geval in Vught.

Ondanks het feit dat de tariefstelling in de gemeente Vught niet gebaseerd is op de nieuwe loonschaal heeft Vughterstede besloten om de huishoudelijke hulpen per 1 januari 2019 toch over te zetten naar de nieuwe loonschaal. Dit is met name gunstig voor medewerkers HbH (Hulp bij het Huishouden) die nu in de laagste salarisschaal zitten (FWG10).

Vughterstede wil het nieuwe contract met de gemeente Vught niet afwachten (1 januari 2020). “Juist deze medewerkers zijn zo belangrijk in een huishouden van kwetsbare ouderen. Zij zorgen ervoor dat heel veel ouderen op een fijne manier langer veilig thuis kunnen blijven wonen. Zij zorgen voor een schoon en leefbaar huis, maar zijn daarnaast ook de personen die een signaal afgegeven als ze een ‘niet pluis’ gevoel hebben. Zij staan zo dicht bij onze cliënten, dat moeten we koesteren. Hun inzet en betrokkenheid verdient waardering.”, aldus Peggy van der Koelen.

De huishoudelijk medewerkers van Vughterstede worden persoonlijk geïnformeerd over wat deze nieuwe salarisschaal voor hen betekent.