Stichting Vughterstede
19 March 2017

Topdrukte tijdens Open Dag Wzc Theresia

Met ruim 350 bezoekers was de open dag 2107 op 18 maart 2017 in Woonzorgcentrum Theresia een groot succes. Dit jaar was het thema van de dag: "Vughterstede in beweging". Het publiek kon zelf zien en beleven dat bewegen bij Vughterstede hoog in het vaandel staat. Immers, het op oudere leeftijd blijven bewegen bevordert het welbevinden en de gezondheid.

Net zoals de voorgaande jaren was er voor iedereen veel te beleven en was het een gezellige ontmoeting van mensen. Er was een presentatie over bewegen en voeding door gezondheidscoach Miriam Bonink. Sportcoach Tom Jacobs demonstreerde het bewegen aan tafel. Men kon onder begeleiding van fysiotherapeut Elly van der Linden de di-fiets uitproberen. Frits van de Wittenboer gaf uitleg over de duofiets en rolstoelfiets.

In de beweeggang gaf sportcoach Frank Leijtens een demonstratie beweegoefeningen. Ook kon men zelf in de beweegtuin aan de slag gaan. Natuurlijk waren ook zorgrobot Zora en de robotzeehond Julia present, waarover door verpleegkundige Roger de Coster de nodige uitleg werd gegeven. Yogalerares Muriël Grobs verzorgde demonstraties van de yogales en men kon bij aromazorgtherapeut en verzorgende Marjo van der Pol kennis maken met aromazorg. Bovendien stond een aantal oud-Hollandse spelen opgesteld waarmee jong en oud zich konden vermaken.

Opgetreden werd door de enthousiaste kinderen van de kinderdansgroepen Jeugdwerk Rozenoord en Stars on Stage.

Er waren rondleidingen door het woonzorgcentrum zodat men een kijkje kon nemen in enkele zorgappartementen en aanleunwoningen. Veel belangstelling was er ook voor de uiteenzetting van onze nieuwbouwplannen voor seniorenappartementen. Op de informatiemarkt kon men alle informatie krijgen over onze producten en diensten, waaronder Tafeltje-dekje, sociale alarmering, vrijwilligerswerk, dagbesteding De Lindetuin en thuiszorg.

De lekkere en gezonde hapjes uit eigen keuken maakten de middag compleet.

Wij kijken terug op een geweldige Open Dag. Wij danken iedereen die deze heeft bezocht en alle medewerkers en vrijwilligers die hieraan hebben meegewerkt!