Stichting Vughterstede
16 March 2017

Open Dag zaterdag 18 maart - Wzc Theresia

Op zaterdag 18 maart aanstaande zet Woonzorgcentrum Theresia in Vught haar deuren open  voor iedereen die een kijkje wil komen nemen. U kunt meedoen aan de rondleidingen, medewerkers informeren u over de nieuwbouw, Tafeltje Dekje, de aanleunwoningen, thuiszorg, dagverzorging, werk en andere producten en diensten. Er worden allerlei activiteiten op het gebied van bewegen georganiseerd waaraan u mee kunt doen, naar kunt kijken of luisteren. Ook zijn er lekkere hapjes en soep uit eigen keuken, koffie en een lekker gezond drankje.

Vughterstede in beweging
Het thema van deze open dag is ‘Vughterstede in beweging’. Deze dag worden allerlei bewegingsactiviteiten georganiseerd onder leiding van professionals. Yoga, bewegen in de beweegtuin (buiten) of in de beweeggang, bewegen aan tafel in het restaurant, gym, di-fietsen, duofietsen, oud-Hollandse spelen, jeu de boulen en bewegingsoefeningen met zorgrobot Zora staan op het programma. Deze activiteiten worden ook wekelijks aangeboden aan de  bewoners van de zorgappartementen, verpleegzorg en aanleunwoningen van Vughterstede. Ook senioren uit ‘de wijk’ doen hieraan mee.

Uit onderzoek is gebleken, dat bewegen en goede voeding voor ouderen erg belangrijk is. Bewegen heeft onder meer een positief effect op het geheugen, het welzijn en het in conditie houden of versterken van de spierkracht en daarmee het zo actief mogelijk blijven. Daarom vindt Vughterstede het belangrijk om deze bewegingsmogelijkheden aan te bieden.

Doet u op 18 maart ook mee?
Kom ervaren hoe het is om aan yoga mee te doen, of stap eens op de di-fiets, waarmee u virtueel een rondje door Vught fietst. Of neem anders gewoon een kijkje in de diverse ruimtes in Woonzorgcentrum Theresia waar deze activiteiten plaatsvinden.

Gastspreker en gezondheidscoach Miriam Bonink vertelt tijdens de open dag over bewegen en gezonde voeding en geeft hierover allerlei nuttige tips.

Naast yoga en andere ontspanningsoefeningen krijgt ‘aromazorg’ steeds meer een plaats in de zorg van Vughterstede. Op de zorg- en de verpleegzorgafdelingen is een assortiment heerlijk geurende etherische oliën en herkenningsgeuren aanwezig om het welbevinden te verhogen, rust of troost te geven. Deze middag kunt u zich ook laten verwennen met een korte oliemassage van de handen, onderarm, schouder of hoofd. Loopt u gerust binnen.
 

Informatiemarkt
In de ontvangstruimte is een grote informatiemarkt ingericht. Hier kunt u terecht voor informatie over alle  producten en diensten van Vughterstede. Bent u op zoek naar een aanleunwoning en bent u benieuwd naar de vorderingen van de nieuwbouwplannen voor luxe seniorenappartementen nabij Woonzorgcentrum Theresia? Heeft u thuiszorg of huishoudelijke hulp nodig? Of wordt het zelf koken steeds lastiger en wilt u informatie over Tafeltje-Dekje van Vughterstede? Medewerkers van Vughterstede informeren u graag  hierover.

Laat u ook inlichten over onze sociale alarmering, intramurale zorg en verpleegzorg, dagverzorging, zorgappartementen, verpleegappartementen, mantelzorgondersteuning thuis, vrijwilligerswerk, werk en opleiding. Vughterstede organiseert daarnaast veel gezellige activiteiten voor haar cliënten en de senioren uit de wijk.

Laat u informeren over (W)etenstijd, het project Tel mee met Taal  en de wekelijkse activiteiten waaraan iedereen kan meedoen (zie publiciteit in Het Klaverblad, de website www. vughterstede.nl, de sociale kaart Vught en de website van Stichting Ouderen Samen). Stichting Vrienden van Vughterstede draagt daar financieel graag een steentje aan bij. Nieuwe Vrienden zijn altijd van harte welkom.

Rondleidingen
Uiteraard is het voor u mogelijk om deel te nemen aan de rondleidingen. Tijdens de rondleidingen door het woonzorgcentrum worden onder andere twee aanleunwoningen (een tweekamer- en een driekamerappartement) en een zorgappartement bezocht.

Ontvangst
Bij binnenkomst wordt u door een gastvrouw ontvangen met een gezond drankje. Eenmaal in het restaurant staat de koffie/thee met iets lekkers voor u klaar. Daar staat ook de stand van Tafeltje Dekje, waar u een heerlijke soep wordt aangeboden. Uiteraard kunt u daar ook terecht voor informatie. Tussendoor worden lekkere en gezonde hapjes rondgebracht. Alles is vers bereid in eigen keuken.

Het programma met de tijden waarop de activiteiten plaatsvinden krijgt u bij binnenkomst, maar is ook te vinden op www.vughterstede.nl. Volg ons ook op facebook en twitter.

Wij begroeten u graag op deze Open Dag van Zorg en Welzijn op zaterdag 18 maart 2017 in Woonzorgcentrum Theresia, Molenrijnselaan 48, Vught, tussen 14.00 en 17.00 uur.

U bent van harte welkom!