Stichting Vughterstede
14 September 2017

Kennis met Koffie

Bijeenkomsten voor iedereen die met dementie te maken heeft

Sinds jaren wordt in Vught maandelijks de bijeenkomst ‘Kennis met Koffie’ georganiseerd, de Vughtse variant op het Alzheimer Café. Dit zijn themabijeenkomsten die interessant zijn voor iedereen die te maken heeft met dementie. Mantelzorgers en hun naasten, familie, buren, kennissen, zorgprofessionals, maar ook medewerkers van winkels en studenten hebben of krijgen steeds meer in hun omgeving te maken met dementie. Daarom is het belangrijk om meer te weten over deze aandoening.

 

Kennis en ontmoeten

Tijdens 'Kennis met Koffie' krijgt u informatie en ontmoet u anderen. In iedere bijeenkomst vertelt een gastspreker over een onderwerp die te maken heeft met dementie. Natuurlijk krijgt u de gelegenheid om vragen te stellen. Na afloop kunt u onder het genot van een kopje koffie met de andere aanwezigen nog even napraten. Ook onze coördinator Mantelzorg Vughterstede Annemarie van Hoof is bij de bijeenkomsten aanwezig. Zij beantwoordt graag uw vragen. Bovendien kan zij u informatie geven over de lotgenotencontactgroep voor mantelzorgers en over allerlei praktische zaken zoals de inzet van vrijwilligers, respijtzorg en cursussen.

 

Programma Kennis met Koffie

De themabijeenkomsten hebben dit jaar de titel: "Vergeten is menselijk. Dementie ook!". Het programma van oktober tot en met december 2017 is daar op afgestemd en is als volgt op de volgende dinsdagen:

• 10-10-2017: Bewegen met dementie, door mw. Saskia den Hollander, geriatriefysiotherapeut

• 7-11-2017: Licht en dementie, door dhr. Toine Schoutens

• 21-11-2017: Levenstestament voor iedereen, door mw. mr. B. Epe, OWK Notarissen

• 12-12-2017: Ik kan niet meer thuis blijven wonen, wat nu? , door mw. Lotte Sangen, Stichting Vughterstede

 

Wanneer

Aankondigingen volgen apart in Het Klaverblad. Deze bijeenkomsten worden gehouden in Huize Elisabeth, St. Elisabethstraat 2 in Vught van 19.00 uur tot 21.00 uur. Aanmelden is niet nodig. Een kopje koffie staat voor u klaar. U bent van harte welkom.

 

Contact

Kennis met Koffie wordt georganiseerd door Stichting Vughterstede.

Heeft u vragen? Neemt u dan contact op met Annemarie van Hoof, coördinator Mantelzorg Vughterstede, telefoon: (073) 658 1199.