Stichting Vughterstede
14 October 2018

Dag van de Palliatieve Zorg

In het kader van de internationale Dag van de Palliatieve zorg 2018 organiseerde Vughterstede op zaterdag 13 oktober 2018 allerlei activiteiten in Woonzorgcentrum Theresia en Huize Elisabeth.

Vele bewoners en gasten namen hieraan deel en genoten deze middag van het optreden van het duo New Life. Zij zongen bekende liedjes uit de jaren 60 en 70. Het Theatergezelschap 'Message', bestaande uit een waarzegger, een jonge twirlster, circusdirecteur en goochelaar, vermaakte het publiek op een kostelijke wijze. De waarzegger, in de persoon van Pascal Tol (verpleegkundige bij Vughterstede) voorzag met zijn glazen bol en koffiedik kijken vooral mooie reizen en een gelukkige toekomst. In het restaurant en buiten stonden Oudhollandse spelletjes opgesteld en kon er naar hartenlust gesjoeld worden, koek worden gehapt en blikken gegooid. En voor degene die nog even wilde genieten van het mooie weer stonden de parasols en stoelen klaar op het terras. Marie-josé Brouwer, verpleegkundige palliatieve zorg bij Vughterstede, was aanwezig om vragen te beantwoorden over deze zorg.
Met de ontvangst van koffie/thee en een lekkere wafel, de aanwezigheid van een frietkar en allerlei lekkere hapjes op tafel en drankjes naar keuze werd ook de inwendige mens zeker niet vergeten.
Deze middag werd mede mogelijk gemaakt door het project Waardigheid en Trots.

De 'Internationale Dag van de Palliatieve Zorg' ('World Hospice and Palliative Care Day') valt ieder jaar op de tweede zaterdag in oktober. Op deze dag wordt aandacht besteed aan zorg aan mensen die niet meer kunnen genezen en welke mogelijkheden er dan zijn om zo goed mogelijke kwaliteit van leven te behouden, tot het einde. Er worden veel activiteiten georganiseerd in het land om mensen bekend te maken met de mogelijkheden.