Stichting Vughterstede
11 December 2016

Award voor Joke van den Heuvel

Op woensdag 7 december is tijdens de viering van de Dag van de Vrijwilligers 2016 de Joep Siepman Award uitgereikt aan mevrouw Joke van den Heuvel als dank voor haar zeer gewaardeerde inzet als vrijwilligster van Vughterstede.

Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde. Jaarlijks wordt hun inzet landelijk gevierd op de Dag van de Vrijwilligers. Vughterstede maakt van deze dag jaarlijks een feestje. Vast terugkerend element is de uitreiking van de Joep Siepman Award aan een vrijwilliger voor haar of zijn bijzondere verdiensten voor Vughterstede. Naast een mooie bronzen penning bestaat de prijs uit een oorkonde en een geldbedrag en uiteraard ontbreekt het bloemetje niet.

Dit jaar ontving mevrouw Joke van den Heuvel de Joep Siepman Award uit handen van mevrouw Annemarie van Hoof, voorzitter van Stichting Vrienden van Vughterstede. Joke is vanaf november 2008 werkzaam als vrijwilligster in restaurant ’t Engeltje in Huize Elisabeth. Ondanks een lichamelijke beperking is zij tot veel in staat. Zij schenkt de koffie in, helpt mee met de maaltijden, de afwas en de bingo en begeleidt bewoners naar binnen en naar buiten. Haar positieve en vrolijke aard zorgen voor grote waardering van bewoners, personeel en andere vrijwilligers.

Ook de jubilarissen van dit jaar werden in de schijnwerpers gezet. Voor Huize Elisabeth waren dit mevrouw Annie Merkx-Groenendaal (12,5 jaar restaurant) en mevrouw Lea Marien (12,5 jaar verpleegafdeling). Voor Woonzorgcentrum Theresia waren dat de heer Rein Postma (12,5 jaar Tafeltje-Dekje, chauffeur van de Vughterstedebus en verzorgen van de volière), de heer Sjef de Laat (12,5 jaar Technische Dienst en bingo), mevrouw Diny Verbeek (25 jaar restaurant en bingo) en de heer Peter Vermeijs (25 jaar restaurant en culinaire dagen).

Algemeen directeur Tinie Kardool bedankte hen en iedereen die belangeloos voor Vughterstede klaar staat. "Zeker in deze tijd is de inzet van vrijwilligers een grote steun voor personeel en bewoners. We zijn blij dat u de weg naar ons weet te vinden", aldus Kardol.

Na de huldigingen werd de dag afgesloten met een heerlijk en prachtig warm- en koud buffet uit eigen keuken. Bij het weggaan ontving elke vrijwilliger een mooi kerstpresentje. Klik hier voor een foto-impressie van deze dag.

Nieuwe vrijwilligers zijn altijd van harte welkom. Indien u interesse heeft, neemt u dan gerust contact op met een van de coördinatoren vrijwilligerswerk Vughterstede. (Telefoon: 073 658 1199 of 073 658 3399).