Stichting Vughterstede

Woonzorgcentrum Theresia

 

In Vught-Zuid ligt Woonzorgcentrum Theresia. Het gebouw is in mei 2008 in gebruik genomen en ligt in een jonge wijk. Aan de achterzijde ligt een fraaie parkachtige tuin met een monumentale bomenrij. Op een steenworp afstand bevindt zich het Moleneindplein met tal van winkelvoorzieningen.

Het complex biedt onderdak aan verschillende vormen van huisvesting. Het omvat per begin 2014 82 verzorgingsplaatsen, 32 verpleegplaatsen (psychogeriatrie ofwel pg),  81 aanleunwoningen en 14 aanleunwoningen plus.  Naar verwachting worden in de loop van 2014 nog eens 20 verzorgingsappartementen omgevormd tot aanleunwoningen plus. Daarnaast zijn er tal van voorzieningen die bijdragen aan een aangenaam verblijf van de bewoners. Zo is er een restaurant, een winkel en een kapsalon  waarvan men gebruik kan maken. In de tuin bevindt zich een volière, een beweegtuin en jeu de  boules baan. Wekelijks wordt een groot aantal welzijnsactiviteiten georganiseerd.

Het fraaie en eigentijdse hoofdgebouw bestaat uit drie bouwlagen, waaraan de verlaagde uitbouwen van de verpleegafdelingen zijn gekoppeld. De entree van het Woonzorgcentrum vormt een verlaagd gedeelte en verbindt het verzorgings- en verpleeggedeelte met de aanleunwoningen. Hierdoor zijn alle delen van het gebouw met elkaar verbonden.

De sfeer is warm, gezellig, huiselijk, hotelmatig, professioneel en zorgt voor een gevoel van welkom. De uitstraling van het gebouw wordt bepaald door het materiaal- en kleurgebruik. De basiskleuren en materialen in het gehele gebouw worden gevormd door natuurlijke tinten, houtfineer en accenten van roze/paars/rood en diverse prints in vloerbedekking, stoelen, gordijnen en muurbekleding.

Klik hier voor een foto-impressie van de bouw van het woonzorgcentrum.
Klik hier voor een foto-impressie van de officiële opening in september 2008.