Stichting Vughterstede

Huize Elisabeth

 

Huize Elisabeth ligt midden in het centrum van Vught. Het winkelcentrum ligt op 150 meter afstand. Het treinstation bevindt zich op loopafstand, evenals de bushalte.

Het gebouw is in 2009/2010 volledig gerenoveerd en aangepast aan de eisen en wensen van deze tijd. In november 2010 hebben de bewoners weer 'bezit' genomen van hun woning in Huize Elisabeth, nadat zij in 2008 vanwege de bouwwerkzaamheden tijdelijk moesten verhuizen naar Huize De Braacken.

Het sfeervol en modern ingerichte Huize Elisabeth biedt haar bewoners een aangenaam thuis. Het telt 37 verzorgingsplaatsen en twee appartementen voor tijdelijke opvang (de zogenoemde TOP-kamers) van circa 56 m2. De oppervlakte van deze appartementen ligt daarmee ruim boven de landelijke norm van 45 m2.

Op de verpleegafdeling zijn 34 verpleegplaatsen (psychogeriatrie ofwel pg) gerealiseerd, verdeeld over twee bouwlagen. Deze één- persoonskamers beschikken elk over eigen sanitair of er is sprake van een gedeelde badkamer met de naastgelegen kamer. Per verpleegafdeling worden twee woongroepen gevormd met acht en negen bewoners per groep. Elke groep heeft een eigen huiskamer.

Het huis beschikt over tal van gemeenschappelijke voorzieningen. Zo is er een gezellig restaurant, een winkel, een kapsalon, een internetcafé en een fraaie tuin met volière. Daarnaast heeft het huis een monumentale kapel.

In het woonzorgcentrum wordt ook dagverzorging geboden. Dit biedt aan zelfstandig wonende ouderen een programma ter ondersteuning en/of begeleiding bij het invullen en structureren van de dag. Dit gebeurt in een ontspannen sfeer en met herkenbare activiteiten die aansluiten bij de wensen en behoeften van de oudere.